PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200370}

Plaga

The Reaping
2007
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 30779
4,2 9 krytyków
Plaga
powrót do forum filmu Plaga

Czy ktoś wie co oznacza odwrócony sierp?? Był pokazany w tym filmie.

ocenił(a) film na 8
gemma128

No przecież ten ksiądz powiedział że to symbol sekty

ocenił(a) film na 9
Matt_19_

Tak, wiem że to symbol sekty. Ale chce wiedzieć co on dokładnie oznacza, z kąd się wzioł i take tam. Więc jakby ktoś miał link do jakiejs styronki na ten temat albo umieścił informacje tutaj, byłabym bardzo wdzięczna.

gemma128

Bardzo możliwe, że ten symbol został wymyślony na potrzeby filmu.

ocenił(a) film na 9
Nariel_ArYarrel

Hmmmmm.... w sumie racja, ale nie wydaje mi sie zeby tak bylo. Mysle ze ten symbol jest autnentyczny. chodziasz mozesz miec racje. Bo na necie za nic go nie moglam znalesc.

gemma128

jak spotkacie jakiegoś szataniste to sie spytajcie ;P;P;P

ocenił(a) film na 9
Bzium_3

jednak nie. ten symbol jest autentyczny. wiec powinny byc o nim jakies informacje na necie.

ocenił(a) film na 8
gemma128

na necie znalazlem tylko napomnienie w blogu zakreconej panienki, ktora na taki sierp poprzyklejala sobie zdjecia:

http://209.85.135.104/search?q=cache:RDr6CH_9Ag4J:mroczna23.blog.onet.pl/1,DA200 8-05-05,index.html+odwrocony+sierp&hl=pl&ct=clnk&cd=7&gl=pl

ocenił(a) film na 9
ktoslepszy

Dziękuje wszystkim tym którzy chodziasz troszke chcieli pomoc mi w odnalezieniu tego symbolu. Już go znalazłam. JAk się okazało jest to Astrologiczny Symbol Saturna i ze złem nie ma nic wspólnego. Wiedziałam, że ludzie lubią zmieniać znaczenie różnyhc symboli, ale żeby nawet w filmach było coś takiego <haha> No cóż. Ale znalazłam i wiem nareszcie co on oznacza ;)