PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200370}

Plaga

The Reaping
2007
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 30792
4,3 7 krytyków
Plaga
powrót do forum filmu Plaga

ta dziewczynka była dobra czy zła

ocenił(a) film na 7
sardynki

Faktycznie głupie pytanie... ale odpowiedź prosta: była dobra :D

ocenił(a) film na 6
w_szoku

No tak, oczywiście, ale chodzi mi o ostatnią scenę kiedy mówi, że muszą
się zaopiekować synem Hilary Swank (czyli drugim dzieckiem głównej
bohaterki, który według legendy wchodząc w dorosłość będzie wcieleniem
diabła).
Skoro główna bohaterka Katherine Winter jest aniołem (według legendy
;)), to kim jest mała posiadająca tak wielką moc (jest prawie
nieśmiertelna) i jednocześnie mówi, że mają się zaopiekować tym
dzieckiem (czyli chce ochronić ZŁEGO).

I z tego powodu wynikają moje wątpliwości.

;p

ocenił(a) film na 8
sardynki

Może się mylę, ale wydaje mi się że mała nie znała calej tej legendy, ona była nieświadoma niczego, zagubiona i niewinna. Mogła nie wiedzieć że Katherine nosi w sobie "diabła", tylko wyczuwała że jest w ciąży.

Tak czy siak - była dobra.

sardynki

Główna bohaterka nie jest aniołem, to właśnie ta mała jest aniołem, gdyby nim nie była to już dawno by umarła. (scena, w ktorej brat wbija jej nóż w serce). A dziecko to ona wyczuła, nie wie czy jest dobre, czy złe

ocenił(a) film na 6
audrey_9

Potwierdzam, aniołom który miał zniszczysz wyznawców zła jest ta mała, natomiast dziecko które wyczuła na koniec to efekt gwałtu którego dokonał ten nauczyciel który kręcił się cały czas ze Swank. Zrobił to po pogawędce na cmentarzu, podając coś w tym ich "miejscowym bimbrze".
Tak - pachnie dwójką ;) Nie wiem ile film kosztował, ale zarobił na świecie ponad 62mln usd, tak więc raczej przyniósł straty biorąc pod uwagę że od strony technicznej prezentował się bardzo porządnie, ergo kosztował niemało.

sardynki

dobra.

ocenił(a) film na 8
sardynki

dziewczynka byla zla, a nie umarla wczesniej zeby dokonczyc dzielo szatana

ocenił(a) film na 9
blablaya

Nieprawda! Ta dziewczynka była dobra!!! Ona była tym legendarnym aniołem, który miał zniszczyć kult szatana. Nie umarła, bo Bóg ją chronił. Była taka scena, w której matka tej dziewczynki mówi coś takiego: ''Zawiodłam (chodzi jej o to, że zawiodła szatana, któremu służyła, bo nie złożyła mu ofiary ze swojego drugiego dziecka, czyli tej małej), przeszła na drugą stronę (stronę dobra) teraz zrobi wszystko, cokolwiek On (Bóg) jej powie''. A co do ciąży Katherine, to sądzę tak jak wcześniej kilka osób napisało, że po prostu wyczuła ona dziecko, nie wiedziała, że to zło.