....,jednym słowem wielkie G... jak to thriller! Dla mnie najnudniej spędzony czas w kinie 0 na 1000000000.... punktów
Aż tak źle to może nie jest, ale film jest bardzo przewidywalny. Do obejrzenia JEDEN RAZ i nie więcej.
"Aż tak źle to może nie jest, ale film jest bardzo przewidywalny". PRZEWIDYWALNY??? To jest jeden z mniej przewidywalnych filmów jakie widziałem! Dlaczego? (SPOILER!!!): Na początku utożsamiamy się z samotną matką i jej córką - jedna z pierwszych scen, gdy matka widzi, że jest podglądana z sąsiedniego bloku również ma później duże znaczenie. Widzimy jak wsiadają do samolotu, wszystko wydaje się normalne. Nagle dowiadujemy się, że jej córki nigdzie nie ma, a ona sama wydaje się chora psychicznie. Żadnych śladów, że weszła na pokład z córką sprawia, że zaczynamy się zastanawiać, czy rzeczywiście matka jest normalna. Nagle poznaje ona dwóch arabów, którzy rzekomo byli tajemniczymi podglądaczami - wracamy pamięcią do tych wydarzeń, nasz obraz na sprawę znów diametralnie się zmienia. Potem długo niepewność, i nagle widzimy ochroniarza z bombą i Julię (dziecko) - już wiemy, że matka jest normalna. Niby tyle tych zmian przypuszczeń, ale jednak nie, bo ciągle nie wiemy, właściwie prawie do samego końca co tak na prawdę zamierza zrobić Carson (ochroniarz). W miedzy czasie jeszcze takie zaskoczenia jak jego pomocniczka, i wiele innych.
Ja doliczyłem się nieprzewidywalnych scen 6 (plus poboczne) dlatego ciężko mi było uwierzyć, że można określić ten film "bardzo przewidywalnym"... Mam nadzieję, że się ze mną zgadzasz, a to, co napisałeś, to przez pomyłkę... Pozdrawiam :)
po pierwsze: sĘsowna? :| polski lezy, a po drugie film jest w miare dobry, dla mnie dosyc ciekawy dalabym 7/10
Taa... zero jakichkolwiek argumentów i śmiesz wystawiać ocenę "0 na 1000000000 punktów". Prowokować to trzeba umieć, bo potem wychodzą takie żałosne posty, że aż szkoda odpowiadać...
Film moim skromnym zdaniem dobry, może początkowo nie przykuwał uwagi, ale z każdą minutą było coraz ciekawiej. Jodie Foster oczywiście świetna.