Nie jestem fanem nowoczesnego kina grozy, przesadnie sztuczne nasycone do przesady efektami specjalnymi, tego naprawdę chcecie? Bo ja nie..
Plazma ma niesamowity klimat, kiczowaty potwór dodaje jej smaczku... Mi to nie przeszkadza a nawet mi się podoba polecam Plazmę każdemu horror maniakowi , który lubi akcje od początku do ostatnich sekund, aż dziwię się, że ma tak mało odsłon. Polecam go każdemu :)
jeżeli 89 to rok urodzenia to wiekiem jesteśmy prawie że rówieśnikami :), w zasadzie nie wiem jak to jest, że tak młodzi ludzie cenią sobie tak "stary" film:). Oglądałem go jako dzieciak i po dziś dzień go pamiętam ( mogę ze szczegółami przytoczyć wiele scen). Film pozostawił uraz w moim umyśle :)) - galareta bleee....:))) a film genialny
To je przedstaw:) Nie twierdzę, że u mnie jest wszystko, a chętnie uzupełnię spis:)
Coś
Lśnienie
Kolec
Miasteczko Salem
Dzień żywych trupów
Skowyt
Srebrna kula
Droga śmierci
Coś
Lśnienie
Miasteczko Salem
Dzień żywych trupów
Skowyt
Srebrna kula
od dawna są w moim spisie:)
widziałem już większość z tych propozycji, ale spojrzę bardzo krytycznym okiem na pozostałe, jeszcze nie widziane filmy :)) dzięki chłopaki
Dołączam się :)
Pamiętam, jak pierwszy lat oglądałam ten film na VHS... wtedy to było przerażające. Przez jakiś czas jak głupia bałam się spływu w zlewie, hehe. Właśnie obejrzałam ten film po latach i nie stracił klimatu w moich oczach.
Ostatnio coraz częściej wracam do starych filmów tego typu. No bo co z tego, że te nowe mają doskonałe efekty i realistyczne stwory, skoro za grosz w nich klimatu i tego CZEGOŚ, co trzyma widza przy ekranie od początku do końca.