PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33341}

Plazma

The Blob
1988
6,6 6,7 tys. ocen
6,6 10 1 6697
7,5 14 krytyków
Plazma
powrót do forum filmu Plazma

Nie mogę opanować radości, kisiel morderca z kosmosu zawsze mnie wzrusza. Ogląda ktoś również ten niesamowity film, metaforę czasów współczesnych oraz
majstersztyk kinematografii? :) :) ;p

ocenił(a) film na 5
Black_Magik_Queen

własnie zasiadam - co straciłam???

ocenił(a) film na 5
Black_Magik_Queen

o jo joj... reklama na razie :)

ocenił(a) film na 8
Black_Magik_Queen

A to ciekawe, czytam sobie o horrorkach, trafiłem na Bloba i myślę ile to już lat minęło. A tu ty piszesz, że na TELE5 jest i już włączyłem ale jeszcze jest reklama haha dzięki.

ocenił(a) film na 5
kuki1979

ja nigdy tego nie widziałam, żałuję, że nie oglądałam od poczatku...

ocenił(a) film na 8
hapibo

Oglądaj, oglądaj, Blob się dopiero rozkręca.

ocenił(a) film na 5
kuki1979

oglądam , o tak! a blob to ten zielony taki, co nie? :) Jezuuu... noramalnie powtórke muszę znaleźć :P

ocenił(a) film na 5
Black_Magik_Queen

o rany, jaka akcja!!! :D :D :D

hapibo

Czy dobrze pamiętam że na końcu go [SPOILER] schłodzili i zamknęli w słoiku?

ocenił(a) film na 5
Valdoraptor23

na końcu było tak, że Brian , młody lowelas przyjechał ratować ludzi wozem strażackim, do którego przytulił sie przyjazny Blob i nastąpił wybuch co spowodowało, ze on się zamroził i zrobiły się z niego piękne różowo-czerwono-pomarańczowo-przezroczyste kryształki oraz spadł śnieg ;D
Natomiast na końcu Kapłan z piekła rodem, dotknięty megamacką Bloba z połowa przepalonej twarzy głosił w Kościele z namiotu, iz zbliża sie apokalipsa... postraszył ludzi nie na żarty!
i ostatni kard, tak jak piszesz,o kapłan wynurza z kapłańskiej płachty słoik z różowym małym Blobem, szamotającym sie w nieokreślony sposób w słoiku....
Uuuuuuuu....

:D

hapibo

Na pewno pamiętam wóz strażacki, słoik i straszenie że blob kiedyś wyjdzie i będzie apokalipsa xD

ocenił(a) film na 5
Valdoraptor23

JESTEM ZACHWYCONA TYM FILMEM!!! :):):)

użytkownik usunięty
Black_Magik_Queen

Miałem kiedyś to na vhs oglądałem kilkakrotnie :D