PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558565}

Pożyczony narzeczony

Something Borrowed
2011
6,2 60 tys. ocen
6,2 10 1 60024
3,4 5 krytyków
Pożyczony narzeczony
powrót do forum filmu Pożyczony narzeczony

Książka jest 100 razy lepsza od filmu. Poza tym nic się nie zgadzało z książką. Zawiodłam się, bo książka była świetna.

ocenił(a) film na 6
gosiaczek1357

Zgadzam sie ksiazka super, film taki sobie. Mam nadzieje,ze nie bedzie kontynuacji "Something Blue".

gosiaczek1357

Mam pytanko...
W filmie Rachel i Dex przespali się ze sobą, bo na studiach ( ? ) się w sobie kochali w tajemnicy, a w książce jest tak samo czy nie ?
Jakby było tak samo to z chęcią bym przeczytała, ale w necie opis książki jest tylko taki, że się ze sobą przespali i nic o szkolnej miłości nie ma... Więc jak jest w książce ?

ocenił(a) film na 5
Lenkaaa_93

W książce jest, że bardzo się przyjaźnili na studiach, podkochiwali w sobie, jednak Rachel nie dopuszczała do siebie myśli, że mogliby być razem. Uważała, że nie zasługuje na Dexa, dlatego zapoznała go z swoją najlepszą przyjaciółką. Warto przeczytać książkę, bo film naprawdę pomija wiele wątków, a niektóre wręcz zmienia.

gosiaczek1357

Dzięki za info ;D

ocenił(a) film na 7
gosiaczek1357

Mi się film i tak podobał, ale nie rozumiem po co dali wątek z miłością Ethana do Rachel... szczególnie, że to trochę zamyka furtkę dla drugiej części.. :/

RyczPie

jeżeli to mają tak znowu sp*eprzyć, to lepiej, żeby kontynuacji nie było...

ocenił(a) film na 6
gosiaczek1357

przyjemny film, ale nie umywa się do książki. w filmie ma się wrażenie zwykłego romansidła, bez większej głębi i sensu, a w książce naprawdę można poczuć rozterki tych ludzi. kiepsko obsadzona rola rachel - zupełnie inaczej sobie ją wyobrażałam...

neperke

z obsady podobał mi się tylko Dex i to nie z powodu jakiejś genialnej gry aktorskiej, tylko z wyglądu:P No i ewentualnie Ethan też ujdzie:)

gosiaczek1357

Jesli o mnie chodzi to fajnie ze film nie jest 100% odzwierciedleniem ksiazki. Dzieki temu po obejrzeniu filmu moglam spokojnie przeczytac ksiazke ktora mnie zaskakiwala i nie czulam jakbym czytala scenariusz filmu ;) pozdrawiam