PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558565}

Pożyczony narzeczony

Something Borrowed
2011
6,2 60 tys. ocen
6,2 10 1 60024
3,4 5 krytyków
Pożyczony narzeczony
powrót do forum filmu Pożyczony narzeczony

Dlaczego Ethan, który dowiaduje sie ze Rejczel ma romans, hm... 'romans' z dexem mowi
tylko o tym, że Rejczel nie wykoszysta szansy i nie odbije faceta Darcy.
Ja rozumiem, że Ethan może nie lubic Darcy, ale Rejczel i ona przyjaźnią się od
podstawówki.

Dlaczego w takim razie Ethan nie powie Rejczel że jest głupią dziwką/szmatą,bo przespala
sie z facetem swojej najlepszej psiapsiuły, albo chociaż nie upomni, że tak się nie robi, bo
to 'nie wypada'? Typowi amerykanie?

ocenił(a) film na 5
Eryniae

mnie tez drażnił brak moralności w tym filmie. I ta uległość Rachel,czemu ona w ogóle jeszcze chciała być z tym Dex? czemu zgodziła się ulegle na jego "próbowanie bycia z nią", dlaczego nie była z zakochanym w niej po uszy Ethanem, który był uczciwym, fajnym facetem? i jak mogla się przyjaźnić z tą Darcy, skoro ta jej odbiła miłość i była taka płytka... Nie pojmuje układów w tym filmie- zbyt abstrakcyjne i nic nie wnosi ten film, zupełnie nie daje jakiś wzorców, jakiegoś przesłania, nie ma nic w tym filmie-" daj sobie odbić facetem, a potem z nim bądź i przyjaźnij się z ta co odbiła Ci go"- to miało być przesłanie?:(

ocenił(a) film na 7
ana_ax

hahaha
dziewczyny to jest komedia romantyczna nie oczekujmy od jakiegoś moralnego przesłania :) po za tym nie wiem czemu tak "potępiacie" zachowanie Rachel. chyba żyjecie w jakimś innym świecie (wybaczcie nie znaczy że was potępiam) w świecie marzeń. sama byłam świadkiem jak niejednokrotnie moje koleżanki odbijały sobie facetów. później nie raz wychodziły dziwne sytuacje. więc dla mnie ta historia jest całkowicie realna.
może nie rozumiecie Rachel bo jest waszym przeciwieństwem. trudno bardzo trudno czasem okazać dziewczynie co czuje do faceta. ja sama kiedyś zakochana zamiast zdobyć go to tak się wstydziłam że nie jest jego godna że inna się zabrała.
ja uważam że film ma przesłanie. jak kochasz to nie czekaj az on zrobi krok tylko sama działaj.
zazdroszczę wam skoro jesteście otwarte i nie macie problemów ze zdobyciem chłopaka ale są też dziewczyny zamknięte i wstydliwie które potrafią to spieprzyć zwłaszcza gdy w swoim otoczeniu mają odważną koleżankę :)

ocenił(a) film na 10
aandiee

Popieram, trafna interpretacja ;),
Komedie romantyczne maja to do siebie że przedstawiają normalny bieg wydarzeń, ktoś się zakochuje, następnie są ze sobą, później zbieg okoliczności ich rozdziela, a potem Happy end i wszyscy żyją długo i szczęśliwie,
jednak ten film jest inny, odbiega od wzorca i to mi się w nim podobało :)

ocenił(a) film na 5
ana_ax

darcy nie odbiła jej miłości, bo zwyczajnie nie wiedziała, że rachel coś do dexa czuje. także tego, może i była trochę płytka, ale uważam, że jest idealnym przykładem nowoczesnej kobiety, która wie czego chce i nie boi się po to sięgać

ocenił(a) film na 7
magdziamagdzia

Tu się nie zgodzę, Darcy idzie po trupach do celu. To ona zawsze musi być w centrum, wykorzystuję Rachel, w głębi serca jej zazdrości. Nie dziwię się Rachel jest zaślepiona miłością do Dexa, ale ma wyrzuty. W tym wszystkim najbardziej zawinił Dex, ale i on chcę zadowolić rodziców, boi się, na końcu jednak para zakochanych dojrzewa. Film ma jakiś morał. Ja to rozumiem, każdy po trochu ma za paznokciami. Tak to jest jak się rozdziela dwójkę zakochanych osób.

ocenił(a) film na 5
karoljna94

scena w barze- rachel jasno zaprzeczyła, że nic ją z dexem nie łączy. morał z tego taki, że nawet twoja najlepsza przyjaciółka może odbić ci faceta, a przynajmniej ja to tak rozumiem. każdy ma swoje zdanie i inaczej interpretuje różne sytuacje, ale to tylko film także uważam, że nie ma co dłużej o tym dyskutować

ocenił(a) film na 7
ana_ax

Chciałam dać 8, do czasu kiedy Dex odmówił Rachel, ale kiedy potoczyło sie jak to zwykle w komedii romantycznej dzieje, dałam 7. I tak wysoko

ocenił(a) film na 2
Eryniae

Dlatego Jej tak nie powie, bo Ją kocha i chce Jej szczęścia?

użytkownik usunięty
Eryniae

Moim zdaniem nie powiedział jej tego bo była dla niego ważna. Zresztą przyjaciele tak właśnie robią, wspierają się nawzajem i z Jego strony to było najmoralniejsze zachowanie wobec niej jakiego moglibyśmy oczekiwać. Mi sama w sobie komedia się podobała chociaż byłam pewna że jednak Rachel nie będzie z Dexem, ale w głębi duszy liczyłam na to :D