PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1130}

Po deszczu

Ame agaru
1999
7,9 4,7 tys. ocen
7,9 10 1 4724
7,5 6 krytyków
Po deszczu
powrót do forum filmu Po deszczu

Podzielcie sie swoimi typami i odkryciami. Dla latwiejszego czytania/wyszukiwania niech kazdy film
bedzie w osobnym akapicie, najlepiej z zachecajacym autorskim komentarzem.

ocenił(a) film na 8
willet

Myślę, że ten film jest bardzo pozytywny http://www.filmweb.pl/film/Kimssi+pyoryugi-2009-507916

ocenił(a) film na 8
willet

Kiepska sprawa, ja osobiście nie kojarze filmu z równie pozytywnym przekazem jak ten, może trochę "Prosta historia", "Wilk"(2009).

ocenił(a) film na 8
popolupo77

"Rudobrody" Kurosawy, zresztą będący adaptacją prozy tego samego pisarza co "Ame Agaru".

ocenił(a) film na 8
Kombi

coś o nim słyszałem , jeszcze nie widziałem a skoro polecasz chyba zerknę,

ocenił(a) film na 8
popolupo77

Odradzam tylko dostępną na dvd wersję z polskim lektorem i polecam zwracać uwagę na jakość obrazu. To film wizualnie przepiękny więc wypada się zaopatrzyć w kopię dobrej jakości (np. z Criteriona).

ocenił(a) film na 8
Kombi

wykorzystam tańszą i ogólnie dostępną opcję z torrentów, mam słabego neta także wybrałem wersję ważącą coś ponad 2g, myślę że wystarczy, skorzystam z napisów także lektor nie będzie mi bruździł ;),

ocenił(a) film na 8
Kombi

faktycznie film godny uwagi, specyficzne,ostre momentami extremalne kino azjatyckie, postać dr. niide jest zajebista(wedle współczesnych odnośników) jak dla mnie, prawdziwy bohater z wrażliwością,inteligencją i tzw. jajami ;)