po co zanizacie film oceniajcie barany na podstawie filmu czy dobry czy zly a fajny w miare i ocena na 7 zasluguje,kto to glosuje chyba gowniarze po15 lat dla nudow, mimo iz akcja na pustyni warto zobaczyc moze nie kazdemu sie spodoba ale warto zobaczyc.
Niestety ale film zasługuje na jeszcze mniej. Poziom absurdów przekracza dopuszczalną normę. Wersalka w jaskini wysoko w skałach, przewodnik, który nie ma o niczym pojęcia, scena z procą (dosłownie ubaw po pachy), Douglas wyrzucający dynamit na odległość niczym olimpijczyk, woda, która pojawia się znikąd, scena ucieczki z komisariatu a po niej jeszcze helikopter. No i w tym wszystkim fatalne aktorstwo tego pożal się tropiciela, nachalne lokowanie produktu, brak logiki, brak sensu w tej całej historii, fatalny montaż. Przyznam się, że to jeden z nielicznych filmów, którego do końca nie obejrzałem bo nie dałem rady. Zabrakło mi ok. 10 minut. Ale sądząc po innym wątku nie mam czego żałować. Gwiazdka w górę ze względu na Douglasa bo ma w sobie psychopatyczne spojrzenie, które sobie bardzo cenię :-)