PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=826800}

Pokój tajemnic

The Room
2019
6,0 8,1 tys. ocen
6,0 10 1 8114
4,3 3 krytyków
Pokój tajemnic
powrót do forum filmu Pokój tajemnic

Zakonczenie

ocenił(a) film na 6

Ktos mi zinterpretuje koncowke filmu, kiedy bohaterka trzyma test?

ocenił(a) film na 8
tojuzniewiem

Pod koniec filmu przeleciał ją jej własny syn, w momencie gdy wyglądał jak jej mąż...i to z nim była w ciąży ;) dlatego lampki zaczęły migotać. A nienarodzone dziecko mogło wyjść poza dom, prawdopodobnie z tego względu, że jego "twórca" zginął wcześniej. Mówił o tym koleś z psychiatryka, który też był wcześniej życzeniem swoich rodziców.

Masters3

To nie była jego matka, tylko stwórczyni. Syn nie przeleciał swojej matki....

ocenił(a) film na 8
rbej

No mniejsza o to, tak napisałem, żebyś wiedział o co chodzi :D

Masters3

Wszystko się zgadza poza jednym, lampki zaczęły migotać dlatego,że oni nadal znajdowali się w POKOJU.

ocenił(a) film na 8
patel_2

A widzisz, jest to jakaś teoria. Mogło i tak być.

patel_2

bez sensu. gdyby wciaz byli w pokoju to ich syn by nie zginal wychodzac na zewnatrz domu. Po jego smierci do tego domu jego "rodzice" nie chcieli juz wracac a przed pokojem raczej uciekali.

ocenił(a) film na 9
peju

A mi się wydaje właśnie ze oni dalej są w tym pokoju, tylko ten ich *wymysł*, ich *dziecko* było na tyle inteligentne że w tym swoim wymyśle, marzenia, w pokoju, zmieniło się w jego *ojca* żeby by na zawsze był tylko z nią, z własną 'matką' bo jego 'ojciec' od początku to nienawidził i nieakceptował więc krył do niego również nienawiść od początku więc, dochodząc do sedna. Ukartował wszystko przed nią tak w tym pokoju, że nie zorientowała się nawet, że z niego nie wyszła już nigdy, a ta jego 'śmierc' pewnie również była wymyślona aby bardziej urealistycznić to, że ona juz, jest bezpieczna ze swoim mężem poza tym pokojem, jednak jak pokazało zakończenie, Marzenie dziecka trwało nadal, a on pozostał jako jej 'mąż'

HALI_AKCZA

to jest juz jakies komplikowanie sobie zycia. fakt ze dzieciak wymyslil sprytna pulapke z nowym swiatem w pokoju, nie oznacza iz byl arcygeniuszem. ile on mial w sumie? 3 miesiace? to za malo by posiadac taka wiedze. nie umial nawet ukryc przed madka gryzienia kostek lodu bedac juz pod postacia jej meza. poczete przez syna dziecko zostalo naturalnie a nie poprzez zyczenie w pokoju, dlatego matka w ciazy mogla wyjsc poza dom bez uszczerbku na zdrowiu dla płodu. migajace swiatla w hotelu to juz tani trik tworcow filmu na zakonczenie, powiedzialbym bardziej ze to tak dla jaj niz na serio.

ocenił(a) film na 7
peju

Syn ciągle chciał opuścić dom i poznać świat.
Mógł stworzyć cały świat jako kopie, ale mógł zapomnieć o zasadach że opuszczając dom, będzie się starzeć, albo jak to powiedział typek z psychiatryka, mógłby nigdy nie opuszczać domu, do póki nie zginie matka.

Masters3

Mąż też ją przeleciał więc skąd wiadomo czyje to dziecko , już kiedyś zaszła z nim w ciążę. Migając lampa na końcu słaby zabieg twórców ja dla mnie .

Masters3

Nikt jej nie przeleciał jedynie mąż pod koniec filmu.. a że zaszła w ciaże widocznie pomógł pokoj po śmierci tego dziecka.. jakoś to wpłynelo . A ona zawsze chciała dziecko wiec sie spełniło

ocenił(a) film na 7
Azazell

Jej syn ją przeleciał.
Z tego że ciągle byli w domu spełniającym marzenia, to mógł przyśpieszyć to i owo, gdy usłyszał ojca włamującego się do domu niszcząc okno.

tojuzniewiem

Tez mam wątpliwości . Niby syn zginął , z pewnością dziecko było jego, tylko to miganie lampek to jakby dalsze działanie pokoju...

Iwona_ola

Cały świat to jeden wielki pokój ;)

PS. Myślałem że film pójdzie w inną stronę a mianowicie :"W życiu nie ma nic za darmo" i za te wszystkie materialne dobra "Pokój" będzie domagał się zapłaty. I to by było ciekawsze niż kolejna bezdzietna rodzina, która stworzyła sobie synka....

ocenił(a) film na 4
rbej

Może i świat to jeden wielki pokój, ale na pewno nie ten z filmu.

Iwona_ola

Migotanie lampek miało zasugerować, że właśnie dziecko wytwór, albo po prostu to, że główni bohaterzy nigdy nie opuścili pokoju, bo on wciąż działa. Jak jest to już chyba wyłączenie autor filmu wie.