Pasikowski nakręca film o zapijaczonych polskich antysemitach, nawiązując do twórczości polakożercy Grossa. Państwowa dotacja 3,5 mln zł - tak wygląda przeciwdziałanie "polskim obozom śmierci".
W mediach głównego nurtu opinie na temat potrzeby rozliczenia się z "demonami przeszłości" i bicia się w nasze polskie antysemickie piersi.
SLD i Ruch Palikota, ideowi spadkobiercy bolszewików strzelających polskim oficerom w potylicę domagają się delegalizacji polskich organizacji patriotycznych MW i ONR, nazywając ich faszystami.
W mediach głównego nurtu powszechny aplauz, Marszałek Sejmu RP z uznaniem przychyliła się do wniosku lewicy.
Rząd Platformy Obywatelskiej wspólnie z lewicą planuje postawienie szefa głównej partii opozycyjnej przed Trybunałem Stanu. Ten sam Rząd, który zaniedbaniami i walką z urzędującym Prezydentem pośrednio doprowadził do bezprecedensowej katastrofy, w której giną Prezydent i najwyższe dowództwo Wojska Polskiego. Ten sam Rząd, który oddaje całe śledztwo w ręce Rosjan a J. Kaczyńskiego nazywa oszołomem, szkodnikiem i zdrajcą.
W mediach głównego nurtu powszechne oburzenie wypowiedziami Kaczyńskiego, zgodnie z " moralnymi autorytetetami" ostrzegają przed podpalaniem Polski i chorym z nienawiści psychopatą.
Twoje pytanie jest zasadnicze i stawia sprawę konkretnie. Cała nadzieja, że w przyszłych wyborach uda się zapobiec fałszerstwom i głosy będą liczone uczciwie - najważniejsze to nie dopuścić by były liczone na rosyjskich serwerach, jak poprzednie.
Jedyna nadzieja - powszechna mobilizacja społeczeństwa i ciągłe patrzenie władzy na ręce, oraz upowszechnianie przekrętów władzy w niezależnych mediach i internecie. Bo TVN, TVP, Polsat i większości czasopism "głównego nurtu" z pewnością bycie w opozycji do tego rządu się nie opłaca... za to oplacało im się w latach 2005-2007:/
nie może do was durnie dotrzeć, że nie chodzi tu o oszustwa, większość po prostu nie ma jak wy postępującej martwicy mózgów;)
jeżeli już mówi o oszustwie, to jest to jedyny warunek waszego dojścia do władzy;)
rozumiem, że dyskusja z wami to jak kopanie się z osłami, ale co mi tam trzeba dać odpór prymitywom i debilom
Nie, nie żyjemy w wolnej Polsce, ani polska nie jest niepodległa, w sumie dwa razy oddaliśmy niepodległość, raz poprzez podpisanie "lizbona" przez zdrajców i teraz po podpisaniu "fiksalnego". A teraz do tego został podpisane zezwolenie GMO w Polsce. Polska to kraj eksperymentu naukowego. Ale jak widać w Polsce polskich debili nie brakuje, ważniejszy jest temacik dla skończonych frajerów o wysadzeniu sejmu czy lansowanie się żydowską propagandą filmu pierd**onego pana władka pasikonika, a w ostateczności włączenie ogłupia-cza.
Polska straciła szanse na niepodległość w 89, kiedy wychodziliśmy z pod ciemięży rosyjskiego okupanta, kiedy wiał "wiatr zmian" i większość krajów to wykorzystała, albo zyskały niepodległość albo przeprowadziły lustracje. Niestety tacy Panowie jak Wałęsa czy Mazowiecki nie pozwolili rozliczyć przeszłości tamtych lat, wprost przeciwnie pozwolili im dorobić się majątku. Dziś, by nakręcić film o Dywizjonie 303 czy Monte Cassino nie ma sponsorów, ale na film o Polakach mordujących Żydów jak najbardziej.
Tak, na jeden film fabularny "o Polakach mordujących Żydów" (od 1989, ile to lat?) pieniądze się znalazły. Faktycznie - antynarodowa ofensywa, nie ma co.
Czyli uważasz że nie żyjemy w wolnym, niepodległym kraju? Ale to na marginesie nie ważne co myślisz twój wybór a dlatego że jest to wolny kraj możesz pisać co uważasz, spróbuj tak na Białorusi czy Korei Północnej. Ale nie ważne. Co do rozliczenia przykładowo z SB to fakt do dziś smród SB się za nami ciągnie mimo że innym krają jakoś się udało zamknąć ten temat.
A jeśli chodzi o tematy o których wspomniałeś sam chętnie bym zobaczył, tylko że w Polsce na pewno przez długi czas nie znajdzie się aż tak duży budżet by zrobić wspomniane filmy. I drugie kto miałby takie filmy zrobić, w Polsce nie mają doświadczenia by robić filmy wojenne z prawdziwego zdarzenia. Przykładem jest "Bitwa Warszawska" która była wprost żenująca, jakby ktoś miał te tematy tak spartolić to wolę by w ogóle nie powstały.
"*Nasza rasa jest Rasą Panów. Jesteśmy świętymi bogami na tej
planecie. Różnimy się od niższych ras tak, jak one od insektów.
Faktycznie, porównując do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzęta,
bydło w najlepszym wypadku. Inne rasy są uważane za ludzkie odchody.
Naszym przeznaczeniem jest sprawowanie władzy nad niższymi rasami. Nasze
ziemskie królestwo będzie rządzone przez naszego przywódcę za pomocą
żelaznej pięści. Masy będą lizać nasze stopy i służyć nam jako
nasi niewolnicy*."
Zacytowałam Menachema Begina premiera Izraela
laureata Pokojowej Nagrody Nobla z 1978 roku."
Juz nie pamietam strony, skopiowalam jakiś czas temu ale mozliwe ze cos o jakichs protokolach bylo.. jak dla mnie to on kwalifikuje sie w kaftan i do psychiatryka;-)
... ten, kto to tak uroczo wymyślił złego Żyda, marzącego o o zamienieniu gojów w niewolników? No, kwalifikuje się, fakt.
z twojej wypowiedzi wynika że ten cytat jest prawdziwy skoro akceptujesz taki podzial, to jest ŻAŁOSNE
Jakiż to podział akceptuję i gdzie to stwierdzam? Bo może jeszcze okaże się, że ŻAŁOSNE jest, ale co innego.
Gdzieśsobie musiał Begin pod prysznicem nucić, bo świat jakoś tej mądrości nie zanotował, a warto by było :)
cytat z wypowiedzi z forum w internecie ktory potwierdza urojenia wielkościowe żydów:
"bardzo dużo imion używanych przez gojów jest pochodzenia hebrajskiego" - GOJÓW ??!!!
Goj - określenie przez Żyda "nie Żyda" często o zabarwieniu pejoratywnym. O to chodziło?
Silnie związane wspólnoty etniczne zawsze mają taką nazwę dla osób spoza społeczności, np u Cyganów jest to "gadzio".
I z reguły swoich traktuje się lepiej jak nie swoich. Ale to nie tylko u Żydów i Cyganów, prawda?
A z imionami - święta prawda.
cytaty "znalezione gdzieś w internecie" nie mogą być poważnym głosem w dyskusji, bo brak im waloru sprawdzalnosci i bezstronności, choć mogą być prawdziwe to nie muszą. Dlatego zamieszczanie ich zawsze będzie zaogniało dyskusję i denerwowało ludzi o bezstronnym i krytycznym nastawieniu.
Warto o tym pamiętać jeśli chcesz, żeby dyskusja do czegoś doprowadziła.
Chyba, że chcesz być trollem ale chyba nie?
Wyszukaj sobie definicję "źródła historycznego" i poczytaj o krytyce tegoż.
"Znalezione w sieci: (Izaak Stolzman był Żydem rosyjskim w stopniu pułkownika NKWD oskarżonym o ludobójstwo.) Torturowany mężczyzna ‘przypomniał sobie’, że narkotyk był przywieziony z Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego w Szczecinie. Stolzman vel KWAŚNIEWSKI jak to usłyszał, to sie wściekł, zawołał dwóch NKWD-zistow, tez żydów, którzy zgwałcili 15-letnią córkę oraz żonę. Po zgwałceniu kobiet, Stolzman wziął ze stołu aparat, rozerwał pochwę a Bartkowski wepchnął nagrzany pręt do czerwoności w skrwawiona pochwę dziewczyny. Nastąpił niesamowity krzyk bólu. Tak samo postąpiono z matką dziewczyny. Niepotrzebne kobiety wyniesiono do następnego pomieszczenia, gdzie zostały zastrzelone. "Stolzman w dalszym ciągu prowadził śledztwo w stosunku do torturowanego mężczyzny, nie wierzył jego zeznaniom, ze ten z uporem maniaka powtarzał, że narkotyki zostały przywiezione z UB w Szczecinie. W pewnym momencie kazał nagrzać pręt, a Bartkowski z cała siła wepchnął w odbytnicę, powtórzył sie ten sam scenariusz – ryk człowieka mordowanego. Po zakończeniu „eksperymentu” został zastrzelony, w tył głowy. Wykonawca był Lebe Bartkowski.(...) Przyszli do Stolzmana, aby uzgodnić ilu mają przysłać więźniów do zamordowania, spalenia lub zasypania wapnem. Książka "Polski holocaust" " - co o tym sądzicie?
On w żyje w realnym świecie, gdzie rządzi logika (co Ci udowodnił przedstawiając w skrócie, jak wygląda obecny stan naszego państwa). Ty za to chyba w matrixie TVN'u i GW, gdzie króluje KŁAMSTWO, co nie raz im udowodniono.
ulisses to dureń, a biedak myśli, że jest inteligentny, jakież to niemiłe zaskoczenie będzie dla tego półgłówka, jak kiedyś zrozumie, że jest tylko starym, zwariowanym durniem
przecież to wy jako wyznawcy waszej schizofrenicznej kato-faszystowskiej prawicy musicie ciągle znosić kolejne zmiany światopoglądu waszego prezesa, nie widzicie, że to was durnie ciągle oszukują
no nic, dureń nie zauważy że jest durniem, nawet się ulisses nie obejrzył jak zamienisz się powoli w paranoicznego, zaślinionego staruszka nienawistnika-przygłupa
Bradzo dziękuję, za ten miły i jakże rzeczowy komentarz. Wiele się mogłem dzięki temu nauczyć.
Dla Państwa mała informacja - oto przedstawiciel tej jaśnieoświeconej lewicowej inteligencji. Co tutaj można dodać. Ten tekst mówi sam za siebie...
A dla Pana Tytusińskiego życzę zdrówka, wiesz jakiego ...
"W pierwszej kolejności wzięto seniora rodu. Żonę i córkę ze związanymi rękoma posadzono w bliskiej odległości od ojca i męża. Zaczęto mu zrywać paznokcie z rak i nóg, żeby nie krzyczał zaplombowano mu usta. Torturowany człowiek kilkakrotnie mdlał. Łamano mu palce u rąk i nóg, i ręce. Gdy zdjęto opaskę z ust Bartkowski zapytał go czy będzie zeznawał, odpowiedział, że tak.
Narkotyk – opium został przywieziony do miasta Ustka samochodem MO, a eskortę stanowili milicjanci. Gdy samochód pojechał pod statki, żołnierze, którzy pilnowali statki szwedzkie zniknęli na czas rozładunku towaru. Izaak Stolzman zagroził, ze jeżeli nie będzie mówił prawdy, to żona i córka zostaną zgwałcone a później zastrzelone.
Torturowany mężczyzna ‘przypomniał sobie’, że narkotyk był przywieziony z Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego w Szczecinie. Stolzman jak to usłyszał, to sie wściekł, zawołał dwóch NKWD-zistow, tez żydów, którzy zgwałcili 15-letnią córkę oraz żonę. Po zgwałceniu kobiet, Stolzman wziął ze stołu aparat, rozerwał pochwę a Bartkowski wepchnął nagrzany pręt do czerwoności w skrwawiona pochwę dziewczyny. Nastąpił niesamowity krzyk bólu. Tak samo postąpiono z matką dziewczyny. Niepotrzebne kobiety wyniesiono do następnego pomieszczenia, gdzie zostały zastrzelone.
Stolzman Izaak w dalszym ciągu prowadził śledztwo w stosunku do torturowanego mężczyzny, nie wierzył jego zeznaniom, że ten z uporem maniaka powtarzał, że narkotyki zostały przywiezione z UB w Szczecinie. W pewnym momencie kazał nagrzać pręt, a Bartkowski z cała siła wepchnął w odbytnicę, powtórzył sie ten sam scenariusz – ryk człowieka mordowanego.
Po zakończeniu „eksperymentu” został zastrzelony, w tył głowy. Wykonawca był Leebe Bartkowski.
Izaak Stolzman zarządził przerwę na obiad. Gdy chciałem opuścić przybytek zbrodni zapytałem czy mogę pójść do domu. Stolzman powiedział, że zostanę i pójdę, gdy przyjdzie czas. Po jakimś czasie powrócił z obiadu Leebe Bartkowski, stanął w rozkroku i powiedział do mnie: „Nu ty Goj, czy wiesz, że nasze kamienice a wasze szubienice, za chwile zawiśniesz na tym haku !!!”.
Po chwili przyszedł Izaak Stolzman i zarządził przesłuchanie pozostałych Polaków przez Bartkowskiego, a mnie kazał pozostać w pokoju. Natomiast Stolzman wziął dwóch pomocników i rozpoczął przesłuchania marynarzy szwedzkich, zastosował stopniowa metodę torturowania, zaczęto od zdzierania paznokci z rak i nóg oraz łamania palców. Następnie rozgrzanym prętem – prętami ciągnięto po całym ciele, plecach, nogach, brzuchu, piersiach itd.
Krzyki bólu, rozpaczy męczonych marynarzy szwedzkich. Gdy torturowano Szwedów i Polaków, Izaak Stolzman stał i przyglądał sie, gdy torturowani ludzie krzyczą.
On uśmiechał się, wydawało sie, ze Stolzman znajduje się w jakiejś „ekstazie”, która dawała mu niesamowita przyjemność."
Aż by się chciało zakrzyknąć "bij Żyda" prawda?
A ten film próbuje wytłumaczyć, żeby mordercze instynkta powściągnąć i próbować rozmawiać, nawet o trudnych sprawach.
Ja wiem, że to trudne ale może spróbuj?
* "Żydowska egzekucja" - październik 2000 - jeden z tysięcy, lecz wyjątkowo tragiczny i charakterystyczny obrazek. Żydowscy snajperzy namierzają 12-letniego chłopca Muhhamada al.-Durraha. Bawią się swoją ofiarą przez 45 minut!! Chłopca swym ciałem chroni ojciec Dżamal, obaj chowają się przy jakiejś kamiennej bryle. Dżamal błaga po hebrajsku izraelskich bandytów, by wstrzymali ogień. Chłopiec umiera na rękach ojca po trafieniu 4 kulami, ten zostaje ciężko ranny. Snajper izraelski zastrzelił także kierowcę ambulansu chcącego uratować ojca i syna." - powiedz to tym mordercom
Wstydze sie za tych najduków chciwych władzy i pieniedzy ktorzy doprowadzaja do ruiny każde państwo w którym pasożytują! wstydze sie za tych niezrównoważonych psychicznie Żydów z urojeniami wielkościowymi którzy leczą swoje chore kompleksy ściąganiem w dół inteligentniejszych od siebie Polaków! znam bardzo pracowitych i uczciwych Polakow i znam Żydów cwaniakow co maja dwie lewe ręce do pracy i tylko krętaczą ile mogą i jeszcze plują na polską ziemię! Kto normalny pluje w gniazdo w ktorym sie mieszka? normalny Żyd wstydzi sie za nich bo psują opinie całemu narodowi.
Na pewno są i Polacy i Żydzi uczciwi i nieuczciwi, pracowici i leniwi itd. itp. Paradox jest taki: jeśli gdzieś na prawdę Polacy sami z siebie wymordowali Żydów, to należy się nad tym z pokorą pochylić i zrobić wszystko, żeby już nigdy żadna nacja innej nie mordowała. Jeśli faktycznie tak było, jak na filmie, to każda obecna agresja Polaków w stosunku do Żydów nadaje współczesny sens tamtej tragedii. A jeśli tak nie było, to też każda dzisiejsza agresja czyni te przerażające fakty bardziej prawdopodobnymi. Z im większym zacietrzewieniem dziś niektórzy Polacy gardłują przeciwko Żydom, tym bardziej pokazujemy, że - kto wie - może stać nas i na czynną nienawiść.
No normalnie "MIŚ" jak nic. Ty może scenariusz do niego pisałeś? :)))) Gdzie takie głąby z wypranymi mózgami się rodzą?....
Miś - Scena 1.
Milicjant: A gdyby tutaj staruszka przechodziła do domu starców, a tego domu wczoraj tu jeszcze nie było, a dzisiaj już by był. To wy byście staruszke przejechali! Tak? A to być może wasza matka!!!
Kierowca: Jak ja moge przejechać matke na szosie jak moja matka siedzi z tyłu.
Scena 2.
Milicjant do księdza: A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały, tędy przechodził w przyszłości, którego jeszcze nie macie, więc nie mówcie mi, że siedzi z tyłu!!!
Postawić ciebie na miejscu tego milicjanta z tym twoim tekstem i mamy Misia 3. Ale dno ...
dla kogo dno dla tego dno :) Ty widzę z Prawdziwych Polaków - do jakiego kółka należysz?
Dobra, łopatologicznie, żebyś pojął: Jedwabne raczej miało przebieg taki jak w wersji IPN - chyba, że 111 świadków zostało zmanipulowanych, a sędziowie byli przekupieni i stworzyli łgarstwo na 200 stron. Ale pewnie nie byli - ani jedni ani drudzy, więc warunkowy tryb możemy sobie faktycznie odpuścić - z misia dupa.
Ja uważam, że nawet o trudnej przeszłości można i należy rozmawiać i że to świadczy o naszej odwadze. A ty uważasz, że to antypolskie - trzeba tylko laurki o dzielnych i prawych Polakach. Był już taki jeden od "propagandy sukcesu" Gierek się nazywał - też mówił, że jest dobrze, a naród wiedział swoje - nie cenię, znałem. Ludzi też jakoś szczególnie nie przekonał. Można wsadzić łeb pod słomiankę i twierdzić, że wystająca dupa nie istnieje. A odkłamanie i spojrzenie w oczy prawdzie może Polsce i Polakom tylko pomóc, między innymi w ten sposób, żeby już nigdy więcej żadne ludzkie bydle w imię nienawiści rasowej nie podniosło na nikogo tępego kułaka.
Ty uważasz, że to antypolskie. A ja, że szlachetne i słuszne. Różnimy się ale pobić się przez internet nie da, można próbować się poobrażać wzajemnie ale ja w tej konkurencji nie startuję.
a Kowalski leje babę - też słusznie :) nie wiem czemu dałem się sprowokować i próbuję z tobą rozmawiać.
odpadam.
Dlaczego od razu muszę być z Prawdziwych Polaków. Nie należę do żadnego kólka. Na moherowy beret jestem za młody :) Mam jednak takie, a nie inne patrzenie na świat. Chyba mi wolno?
Odnosząc się już merytorycznie - ja nie wiem jak bym się zachował w czasie wojny w takich sytuacjach. Mówię to szczerze. Mam za to Wielki szacunek dla tych którzy walczyli o Polskę, ratowali innych ludzi (nie tylko Żydów) a nie ją zdradzali. A było ich WIELU. I wszystko to, co było heroicznie dobre ma przysłonić jakiś mały procent zdrajców, morderców, szmalcowników? Bo takie jest obecnie zapotrzebowanie?
Nie wiem również, jak było na prawdę w Jedwabnem. Istniej wiele wersji, które się wzajemnie wykluczają. Przemawiają do mnie jednak argumenty Pana Leszka Żebrowskiego - historyka, który obala totalne brednie, którymi posługują się inni lasnujący tezy o hekatombie w Jedwabnem, na których to się dorabiają tytułów i pieniędzy. Zwyczajne "przedsiębiorstwo holokaust", a nie chęć poznania prawdy, która ich w najmniejszym stopniu interesuje.
Nie, no jeszcze bardzo widoczna jest twoja agresja - i dodatkowo brak kultury. Ponieważ bardzo się staram unikać agresywnych postaw dyskusję z tobą kończę.
Wolnej Polski nie ma od 10 kwietnia, kiedy zamordowano Polską elitę w Smoleńsku.