Ja tylko czekam aż nakręcą film o Żydach w polskiej SB, którzy po wojnie z pianą na ustach mordowali Polaków i wydawali na nich wyroki śmierci. Czemu takiego filmu nie zrobią? Czyżby ktoś w tym kraju bał się reakcji jąkały Adasia z Wyborczej albo izraelskiego ambasadora?
A ty to pewnie kolejny "oświecony" z monopolem na "prawdę", czymkolwiek by ona nie była?
Co do Stalina to on po prostu Żydów wykorzystał do własnych celów. Kiedy przestali mu być potrzebni on postanowił (pomimo ich gorliwej służby w swym imieniu) się ich pozbyć, żeby nie osiągnęli zbyt dużych wpływów w państwie. Jedynie czołową "Wielką Trójkę" (Trocki - Bronstein, Zinowiew - Apfelbaum, Kamieniew - Rozenfeld) wykończył stosunkowo wcześnie.
Ciekawe gdzie ja napisałem nieprawdę :)
Ciekawe też, czy wiedziałeś, że ortodoksyjni Żydzi w Polsce na początku XX wieku chcieli na terenie Rzeczpospolitej utworzyć własne państwo tzw. Judeopolonię gdzie językiem urzędowym byłby jidysz :)
Możesz to wyśmiać ale to udokumentowane działanie :)
Nie trudź się, nie warto. To kolejny koleżka niejakiego pera333 (podobny styl), który podobnie jak jego pryncypał nawet najlepiej udokumentowane fakty (jeżeli głoszą coś odmiennego od jego fantazji) nazwie stekiem bredni. Po prostu do tych cymbałów nie dociera, że to co sądzili o Żydach przez całe swoje życie może być iluzją. Zamiast z nią walczyć oni wolą w niej żyć do końca.
Mógłby ktoś streścić, co było w wyżej zablokowanych 6-ciu* wpisach ?
*Końcówka przy liczebniku zgodna z ortografią przedwojenną.