PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

Fajny dobrze zrobiony ,swietne zdjecia,ma klimat wrescie co innego a nie wkolko telenowele kinowe w stylu tylko mnie kochaj czy niedlugo och karol 2 trzeba nie byc fanem telenowel by rozumiec ten film. Jak ktos oglada filmy i seriale w stylu zagubionych czy z archiuwm x to wie ze w archiwum x w kazdym odcinku trzeba bylo po odcinku sobie w glowie napisac odpowiedz na pytanie danego odcinka bo zawsze bylo w archiwum x niedopowiedzenie zeby mozg pracowal ze nie tak jak w telenoweli tak jest pokazane to tak jest dobry film czy serial wymaga myslenia

ocenił(a) film na 3
eska10

A mam pytanie. Dlaczego dzieciaki po jakimś dziwnym "wciągnięciu" w chyba szyb wentylacyjny??? Rozbiły oboz zaczely palic trawkę i smialy sie nie wspominajac o tamtej sytuacji??? I dlaczego jedna z lasek uciekała chwile potem całą noc???(Dokladnie bylo widac jak zaczyna biegnąć ciemna noca a konczy nad ranem...)

Ten film miał ciekawy temat ale złą fabułę i brak logiki.

ocenił(a) film na 10
Kempy235

bo to dzieciaki ktore sa z dobrych domow ,juz po narkotykach czy dopalaczach nie mysleli o tym ,a ta jedna z lasek uciekala bo jak widziales koles z tej miejscowowsci zaczal strzelac do nich mieli podizurawione opny miejscowi nie byli przychylnie nastawieni do nich,wiec w momencie strachu pouciekali na wszystkie strony .A ta panna co uciekala nie wiesz ktora to byla godzina prawopodobnie bylo nad ranem ,nie rozsmieszja mnie takimi pytaniami wiesz o 5 rano jest ciemno ale sie rozjasnia czlowieku Widac ze jestes fanem w stylu telenoweli kinowych tylko mnie kochaj ,bo nie odpowiadasz na pytania sobie .

ocenił(a) film na 3
eska10

Naprawde, zapewniam Cie że próbowałem zrozumieć dlaczego wogule nie wspomnieli o tej sytuacji, tylko beztrosko rozbili biwak, że nie przejmowali sie zagubionymi kajakami... Także próbowałem zrozumieć poco było i czemu służyło to wciąganie i jaki miało cel ale tego też nie rozumiem. Więc wyjaśnij mi te kwestie bo wg. mnie w tych przypadkach to było amatorstwo, brak logiki. Nie bede wracal do tego czy byl świt czy noc ale prawda jest taka ze babka biegła naprawde długo i naprawde sprawnie jak na osobe po alkoholu i narkotykach ;)

ocenił(a) film na 10
Kempy235

Widzialem biegla nie za szybko widac ze skacowana byla i moze po narkotykach i wlasnie sam sobie odpowiedziales na to pytanie biegla dlugo wiec mogl byc juz ranek nie wiesz ktora godzina to byla.A jak widzisz ta mlodziez z dobrych domow pokazana byla jako ta glupsza ze tylko im alkohol w glowie i narkotyki i zostali ukarani ,trudna mlodziez tez zostala ukarana bo tez od malego pewnie grzeczni nie byli skror przetransporotwali ich na prace spoleczne z poprawczaka grzeczne dziewczynki i chlopcy tam nie trafiaja:-)

ocenił(a) film na 8
eska10

zgadza się mniej lub bardziej... dla mnie ten film jest zajebisty, jestem mile zaskoczony... jeden z lepszych horrorów jakie w ogóle ostatnio widziałem. niedoceniony, bardzo niedoceniony z tego co widzę po ocenie przez naszych rodaków. fajna muzyka, fajny klimat, fajni aktorzy itd.

ocenił(a) film na 2
makiwaro

Niedoceniony nie tylko przez Polaków - na imdb średnia jest jeszcze niższa, a recenzje druzgoczące. I bardzo dobrze, bo żądanie od kogoś pieniędzy za takie gówno powinno być karalne.

ocenił(a) film na 3
lycanthrope444

Dokladnie ja nie rozumiem jak to sie moze komukolwiek podobac..;/

ocenił(a) film na 6
Kempy235

bo przy tym filmie trzeba włączyć mózg...

ocenił(a) film na 2
doker

Nie wiem czy to dobrze świadczy o samym filmie jak i jego miłośnikach.
p.s.: Jak rozumiem, Ty nie masz żadnych problemów z wyłączaniem swojego mózgu?

ocenił(a) film na 2
doker

Sorry, źle przeczytałem posta wyżej. miałem na myśli, że film jest pełen luk logicznych, że trzeba sobie dopowiadać i wyjaśniać te bzdury, żeby to miało sens albo wyłączyć mózg żeby się nie przegrzał.
Wytłumacz mi w takim razie co w tym filmie wymaga takiego niebywałego wysiłku intelektualnego i z jakich względów uznałeś go za arcydzieło światowej kinematografii?

ocenił(a) film na 1
lycanthrope444

eska 10 powiedz mi co jarasz też chce mieć taki pozytywny świat :)