PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

Okoliczności: nudna bezsenna nocka
Spoiler warning lvl: low

8:30
Początek filmu byłby ciekawszy i bardziej niepokojący - gdyby napięcie mogło w spokoju rosnąć - widz00 doświadcza jednak "horrorowych dźwięków" i bardzo popularnych ostatnio "horrorowych migawek" wplecionych bez większego ładu i składu "bo to przecież horror" na początku filmu. Jedna zabawna scena z facetem "wessanym przez sufit".

20:30
Mimo nagromadzenia postaci a co zatem idzie rozmytej uwagi jaką montaż i scenariusz im poświęciły - zaczyna krystalizować się jakaś konkretna sytuacja i zaciekawienie rośnie. W zasadzie początek w którym młodzi ludzie jadą samochodem o współczesnych horrorach mówi wiele, a i pamiętajcie podłogę w szpitalnych kiblach myje się rękami na czworaka.

47:30
Akcja się rozpędziła. Tylko Ci naziści jacyś mało wiarygodni... Blondyna na + reszta naiwna.

1:22:33
Rzadko pisze a to znaczy że oglądam

1:26:00
He he tak myślałem że zbyt naiwni Ci naziści. Dobre dobre.

1:32:40
FIN

Skąd oni wzięli Nysę w 2008 roku? Nie wiem.

Obejrzeć się da: da
Odstaje od zagranicznych produkcji podobnego typu: nie (wbrew opiniom)
Urywa dupę: nie - "...ale który urywa"

Jak widać nasz światek też umie kręcić "nowe horrory". Nie warto oceniać książek po okładce - filmy typu "Zejście" "Teksańska masakra" - nie zrobiły na mnie wcale większego wrażenia niż ten... mniejszego też nie.

hehe dobrze że skopiowałem Log przed wysłaniem. Tak myślałem że mi zeżre komenta.