PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308245
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Dwa razy podchodziłem do filmu, za pierwszym razem obejrzałem pierwsze 10 minut i wydawał się nudny i o niczym. Jak bardzo się myliłem. Przypomina trochę "Buntownika z wyboru".
Jak dla mnie, powinien być Oskar za rolę drugoplanową dla Roberta de Niro. Ale to tak na marginesie.
W każdym razie pozytywnie mnie zaskoczył, nie myślałem, że z tego wyjdzie całkiem niezły romans.

użytkownik usunięty
jack_ryan

Dokładnie :) Mnie też na początku nudził, ale kiedy pojawiła się Jennifer Lawrence wszystko zaczęło ruszać z miejsca :)

Tak.. chyba od tej chwili zaczął być ciekawy :)

jack_ryan

Nie na darmo własnie ona, spośród ośmiu nominacji, dostała Oscara. Jej aktorstwo w tym filmie to huragan, który zmiótł nawet genialnego De Niro.

daniell_p

Fakt dobrze odegrana rola. Zawsze zastanawiało mnie na ile ktoś po prostu taki jest z charakteru a ile w tej grze aktorskiej jest ciężkiej pracy. Mówię ogólnie o aktorach. Skąd wiadomo, że ta osoba po prostu taka nie jest na co dzień i odegranie tej roli nie przynosi jej zbyt wielkiego trudu. Ale to chyba potrafią rozpoznać tylko ludzie z branży:)

ocenił(a) film na 9
daniell_p

Zgadzam się, Jennifer Lawrence była świetna, zasłużony Oscar .

ocenił(a) film na 8
jack_ryan

Zgadzam się! Film jest świetny, może początek trochę "zamula" lecz z każdą minutą jest coraz lepszy!!! Pozdro...

jack_ryan

A zastanawialiście się dlaczego nie był zły na żonę?. Tego nauczyciela pobił i to był odruch ale z nią powinien wziąć rozwód. Większej zdrady nie potrafię sobie wyobrazić jak zdrady cielesnej, uczuciowej, zaufania..