PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308284
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Moim zdaniem skradł cały film nagrodzonej Oscarem Lawrence. Ona wydawała się jedynie osobą partnerującą, tłem dla niego, a zaznaczam, że nagrody przyznanej Jennifer broń Boże nie mam zamiaru kwestionować - nie obejrzałam jeszcze wszystkich filmów, w których prezentowały się jej "rywalki", więc nie mogę ocenić czy na nią zasługiwała. Jeśli jednak chodzi o ten jeden konkretny film, to troszkę chyba Cooper'owi ustępowała.

ocenił(a) film na 7
MaggieSj

Też uważam, że to Cooper powinien dostać Oscara. To on nadaję rytm w tym filmie. Jego postać mi się najbardziej podobała.

ocenił(a) film na 8
Pamela16

Zgadzam się w 100%

ocenił(a) film na 10
marina95

Ja również się zgadzam ;-)

ocenił(a) film na 8
Pamela16

Nie oscara, bo cooper był w tym filmie bardzo dobry, ale mimo wszystko troszkę mu jeszcze do day-lewisa (którego co prawda nie lubię, ale widzę że aktorem jest wybitnym) brakuje. natomiast globa zdecydowanie tak, ponieważ tutaj można spokojnie porównać grę jackmana i bradleya i chociaż obie są świetne, to cooper wyróżnia się wśród innych aktorów, natomiast jackman już nie do końca.
oczywiście to tylko moje zdanie.

ocenił(a) film na 7
lemur44

dla mnie jackman był okropny w les mis, sama się sobie dziwię, że nie wyszłam w trakcie z kina, a naprawdę rzadko mi się to zdarza, tak przy nędznikach miałam ochotę wstać i wyjść - i zapewniam, że to nie kwestia musicalu, bo Les Miserables znam od dawna

ocenił(a) film na 8
tolerancja91

to kwestia niedopasowanych aktorów, no i oczywiście pana crowe'a

ocenił(a) film na 7
lemur44

crowe przy jackmanie wypadł olśniewająco, IMO

ocenił(a) film na 8
tolerancja91

grał lepiej, śpiewał nieporównywalnie gorzej ;>

ocenił(a) film na 8
MaggieSj

zgadzam sie! coś kapitalnego-ta jego mimika, tiki i maniera, zmiany nastrojów-przejścia z euforii do depresji, autentyczność i pozytywny przekonujący wulkan energii, i w ogóle nie było Coopera w Cooperze tzn. był wygląd ale charakter jaki zbudował jakby ktoś zamienił postacie-brawa i wielkie ukłony...

ocenił(a) film na 7
everyman84

tak, ja też zostałam pozytywnie zaskoczona, bo nie oszukujmy się, każdy ma Coopera za gościa z ładną buzią, który samym spojrzeniem powala kobiety i jego nazwisko wystarczy, żeby przyciągnąć tłumy do kina, a tu taka niespodzianka :) zdecydowanie reżyserzy powinni zacząć obsadzać go w dramatach, a nie tylko w komediach, bo jak widać nieźle sobie radzi :)

ocenił(a) film na 8
tolerancja91

zgadza się..z jego warunkami(przystojny jest nie ma..do tego sympatyczna twarz) to specjalnie starać sie nie trzeba w komediach..troche mi przypomina Matthew MCconaughey czyli takiego zabawnego, przystojnego ale niezbyt rozgarniętego kolesia tylko do komedii romantycznych..:)spodziewałem sie czegoś ala kac vegas( choć tam był niezły) a tu mnie totalnie zakasował-ma mój wielki szacunek i jeszcze wielką sympatię, mam nadzieje ze bedzie sie rozwijał i nie zmarnuje potencjału-powodzenia Brad...