PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308263
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Film jest połączeniem amerykańskiej komedii romantycznej z naprawdę dobrym filmem niezależnym. Dlatego polecam obejrzeć go chociaż do połowy.

ocenił(a) film na 9
p0p0

I że niby w Twojej wersji jak miałby się skończyć?

Marcinkan

tutaj można puścić wodze fantazji, najważniejsze to żeby nie było sceny z bajki tego pocałunku przy blasku księżyca, głupiego zakładu oraz idealnej noty 5.0. Tak nie wygląda życie.

ocenił(a) film na 9
p0p0

W sumie się nie zgadzam. Z ani jednym argumentem. Ale to moje subiektywne zdanie. I jak każdy z nas mogę mieć inne ;) Moim zdaniem film jest oryginalny i różni się od infantylnych romantycznych komedii przede wszystkim ciekawą historią, dobrą grą aktorską i mimo tego, że być może odrobinę przewidywalnym zakończeniem, to jednak oryginalnością scenariusza i opowiedzenia historii. W sumie nie wiem czego się spodziewaliście, po filmie, który jest zatytułowany "Poradnik pozytywnego myślenia"? Że ojciec przegra i poderżnie sobie żyły, a główni bohaterowie, między którymi iskrzy od samego początku się "rozejdą" i dalej będą żyć w "paranoi", pogłębiając tylko swoje depresję?;> W to nie uwierzę. Ale w sumie krytykować każdy lubi.

Pozdrawiam.

p0p0

Film dość przewidywalny.

ocenił(a) film na 5
p0p0

Zgadzam się - do połowy dobry, a potem ziemia się w typową komedię romantyczną