PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308284
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Rewelacyjnie zbudowany background psychologiczny, kompletnie zniszczony przez końcówkę...
Tyle trudu włożone przez aktorów byśmy uwierzyli w ich absurdalnie pokręcony świat i wszystko
zepsute, przez reżysera właśnie, który miał ambicję udowodnić nam grubym skrótem, że już
wszystko "pod kontrolą"...
Dobrze, że chociaż Jennifer miała szansę utrzymać postać do, nazwijmy to, końca...

ocenił(a) film na 8
panto

jakie zakończenie byłoby wg ciebie lepsze? pytam z ciekawości:)

ocenił(a) film na 8
bookojad

5 minut dłuższe, w którym mamy szansę uwierzyć głównemu bohaterowi, że coś w nim "zatrybiło" i jeśli musi już dać ten absurdalny "z dupy wyjęty" list, to należałoby dać jakieś "symptomy", żeby widz miał szansę uznać ów list za coś co tłumaczy to jego "ozdrowienie", a tak... w finałowej scenie wskakuje nam Bradley bystrzacha, którego pamiętamy z poprzednich filmów...

ocenił(a) film na 8
panto

Wcześniej była scena, w której ewidentnie widać, że Pat zajarzył co z tym listem (wychodzi z listem chyba z domu, wg mnie jedna z lepszych scen). Potem tylko czekasz, kiedy ujawni się, że już wie:)
Ale ja również odczuwam lekki niedosyt po zakończeniu, balon tak umiejętnie nadmuchiwany przez dwie godziny pękł trochę za szybko...

ocenił(a) film na 8
bookojad

a widzisz... znaczy się nie byłem wystarczająco uważny :) ale właśnie o to " pękanie balonu" mi chodzi :)