PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308294
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Zrobiłam tak jak w temacie. Najpierw przeczytałam i pełna ekscytacji włączyłam film na zalukaj. Jednak to co zobaczyłam? Mimo dobrze dobranej obsady, wręcz idealnej, film nie dorównuje książce. Wiele ominiętych scen i po prostu jestem zawiedziona. Siedziałam dwie godziny a 3/4 tego czasu spędziłam nudząc się i czekając na jakikolwiek rozwój wydarzeń. Jestem pewna, że tylko ktoś bez przeczytania książki pochwali ten film. A może się mylę, gusta są różne jednak film nie dorówna książce.

matulka

Uwierz mi, że ktoś kto nie przeczytał książki wcale nie pochwali tego filmu, ale chyba przeczytam książkę żeby zobaczyc o co tyle szumu :D

matulka

Zgadzam się z Tobą z 100%! Gdy skończyłam czytać książkę od razu włączyłam sobie film... I co? Wielki zawód. Film wgl nie dorównuje książce. Nie tak to sobie wyobrażałam.

ocenił(a) film na 4
matulka

Film i książka to kompletnie różne historie. Uważam, że te wszystkie zmiany w fabule wyszły filmowi na złe. Wszystko spłycone, przemieszane z niezrozumiałych powodów i nie oddające większej głębi opowieści, która była w oryginale.