PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308263
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia
ocenił(a) film na 10
ameliapond

To pewna informacja?

VisitorQ

http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=56656 ale na stronie dystrybutora jeszcze nic nie pisze. Na razie żyję nadzieją, że to prawda. Film zapowiada się znakomicie.

ocenił(a) film na 10
ameliapond

Dzięki za info, jeśli to prawda to jestem bardzo mile zaskoczony tym jak szybko wprowadza film do kin u nas. Oby nie skończyło się jak w przypadku THATEOTS, który miał mieć premierę pod koniec października i nagle zniknął, i pewnie teraz dopiero wydadzą go na dvd od razu.

VisitorQ

O sprawie z THATEOTS nie słyszałam; szkoda, bo nastawiałam się bardzo; głównie ze względu na Jennifer, ponieważ nie przepadam za horrorami. Natomiast jeśli chodzi o TSLP, to nie mogę się doczekać; czuję, że ten film zajmie szczególne miejsce w moim sercu. Lubię takie słodko-gorzkie historie o prawdziwym życiu, na których można się jednocześnie pośmiać i popłakać.
Próbowałam namierzyć książkę, ale z marnym skutkiem. Czytałam jedynie fragmenty i wiele relacji tych, którzy mieli okazję ją przeczytać i widzieli film na festiwalu w Toronto. Same pozytywne reakcje; chwalono kreacje aktorskie (powiadają, że będą się sypać nominacje do Oscarów, dla Lawrence będzie na bank), sceny taneczne niesamowicie zabawne, a Jen dostała owacje na stojąco po wspólnej scenie z De Niro. Ogólnie tak miłe rzeczy ludzie piszą, że aż się uśmiecham i umieram z podekscytowania.

ameliapond

nie mogę się doczekać :)

ocenił(a) film na 10
ameliapond

Zapowiada się naprawdę ciekawy film tylko, że do grudnia został kawał czasu.

ocenił(a) film na 10
ameliapond

Czyli jednak! Czyli jestem niesamowicie szczęśliwy!

ocenił(a) film na 10
ameliapond

No i nasi kochani dystrybutorzy przełożyli premierę na 8... lutego roku przyszłego. Chyba się pochlastam dzięki nim.

VisitorQ

No rzesz kur.. jego mać. No ale co się dziwić, w kinach musi się znaleźć miejsce na coraz to głupsze polskie komedie romantyczne i pseudo historyczne gnioty. Nie ma już miejsca dla jednego z głównych kandydatów do Oskarów, który jest przy okazji filmem wyjątkowo przyjaznym dla szerokiej publiczności.

ocenił(a) film na 10
jrkan

Pewnie właśnie ze względu na Oscary przesunęli datę by potem od stycznia reklamować go jako film nominowany do iluś tam Oscarów. Nie zdają sobie tylko sprawy, że w tym czasie będzie już pełno screenerów i spora część ludzi wybierze opcje ściągnięcia niż pójścia do kina i przyznam szczerze, że się im dziwić nie będę. Ja tam się wybieram do kina na pewno i liczę, że jednak nie przesuną terminu premiery jeszcze dalej, nie mówiąc już o możliwości wprowadzenia go dopiero na dvd tak jak to miało miejsce z "Strasznie głośno, niesamowicie blisko".