PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308284
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Jeśli Jennifer Lawrence zasłużyła na Oskara, to Robert de Niro powinien też dostać za rolę
drugoplanową. W mojej opinii zagrał, jak zawsze wspaniale, w tym filmie. Nie powinno być tak, że
skoro to de Niro, to już Oskar mu się nie należy, bo powinien "zawłaszczyć" rolą cały film. Miał taką
rolę i doskonale ją zagrał. Uważam, go za jednego z najwybitniejszych aktorów naszych czasów.

ocenił(a) film na 7
yablonski

nie wiem czy powinien dostać nagrodę ale to że nie był nawet nominowany jest dziwne.

ocenił(a) film na 8
jose_mourinho88

Był nominowany ale Waltz bardziej zasłużył na Oscara w Django.

ocenił(a) film na 7
iniesta019

hmm faktycznie, nie wiem czemu wydawało mi się że nie był nawet nominowany.

ocenił(a) film na 8
iniesta019

Szkoda, że Django nie zdążyłem w kinie niedaleko mnie zobaczyć. Nie mogę się wypowiadać. Poczekam, aż na dvd wyjdzie. Słyszałem jednak opinie, że Waltz zagrał tak samo jak w Bękartach Wojny i z tego powodu nie zasługiwał na Oskara. To prawda? ciekawy jestem czy widziałeś Poradnik Pozytywnego Myślenia, bo tam de Niro zagrał naprawdę świetnie (jak zawsze)...

ocenił(a) film na 8
yablonski

Waltz w Django był świetny, to muszę przyznać, ale właśnie cały czas czułam się, oglądając go, jakby drugi raz grał Hansa Landę, tylko tym razem dla odmiany dobrego. Podobny żywioł postaci, charakterek, elokwencja i tak dalej. To trzeba oczywiście samemu zobaczyć (warto;)), niemniej dla mnie jest to trochę powielenie jednej świetnej postaci. Ja w każdym razie chyba nie przyznałabym mu w tym roku statuetki, mimo że bardzo go sobie cenię, a i Django mi się podobał.

Też kibicowałam De Niro (jak i ogólnie całemu Poradnikowi, który uważam za świetny film), dla mnie to bez wątpienia najlepszy aktor w historii kina, ale trzeba przyznać, że konkurencja w tym roku była solidna w tej kategorii.