PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308284
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Film nudny...nie śmieszny no może poza paroma momentami ale uważam, że to zdecydowanie za mało do tego jak dla mnie zbyt prze-kolorowany i prawie od początku było wiadome jak się skończy, pomijając fakt, że nie przepadam za takim gatunkiem to i tak nie rozumiem co tak w nim urzeka, że dostał tyle nominacji. Pomimo dobrej obsady, która może w jakiś sposób braki rekompensuje dla mnie film słaby.

ocenił(a) film na 8
Suspect93

W takich filmach to wlasnie aktorzy kreują ocenę filmu. Scenariusz może i był przewidywalny, ale sposób ukazania tej miłości był zaskakujący. Aktorzy zagrali swietnie swoje role, bohaterowie których grali byli ciekawi i wszystko skończyło sie dobrze, czyli jak powinno.

denis3496

nie ma co się oszukiwać, film nie jest genialny...ale to właśnie w jego prostocie (przynajmniej dla mnie) tkwi całe piękno. nie zachwyca mnie do potęgi ani gra aktorska, ani fabuła...a mimo wszystko oglądałam go z przyjemnością. poradnik pozytywnego myślenia naprawdę dał mi dawkę pozytywnego myślenia. zakończenie może i przewidywalne - podobało mi się, bo było szczęśliwe i proste. a ostatnio ciężko było mi znaleźć film właśnie PRZYJEMNY, LEKKI, ale DOBRY. nie wiem, czy mogę stwierdzić, czy zasługuje na oskary, czy nie, bo jak dla mnie w dzisiejszych czasach nie są one absolutnie żadnym wyznacznikiem wartości filmu...ale wiem, że mogę polecić, zwłaszcza gdy ktoś chciałby wynieść z kina choćby odrobinę pozytywnej energii.