PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308263
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Naprawdę polecam ten film. Pierwsza połowa filmu to takie zobrazowanie życia człowieka
chorego psychicznie. No i do tego inteligentne riposty i te aspołeczne zachowania Pata są
fenomenalne. Scena z Hemigwayem przejdzie do historii. Ostatnie 30 minut filmu spuszcza z tonu
i można z uśmiechem czekać na koniec, który idealnie dopełnia resztę. Gra aktorów znakomita.

tancerka104

na wszystkie oscary w ktorych jest nominowany plus zlote lwy w gdyni i zloty jez w bedzinie.

ocenił(a) film na 9
rimonka

Na wszystkie na pewno nie ale za role pierwszoplanowe jak najbardziej.

ocenił(a) film na 9
kulusinio

No rozwalił mnie Bradley Cooper w tej scenie, jak Tiffany mówi mu, że ona też ma męża, a ten jej odpowiada: "u ciebie to co innego, twój mąż nie żyje." :D

I fajny jest ten realizm, że ludzie z chorobami psychicznymi, to w sumie normalni są ogólnie, tylko wyczuleni nieco na niektórych punktach.
A ostatnie filmu też pozostaje w tym fajnym realistycznym stylu, bo nie wygrywają całego turnieju, wręcz dołują w nim strasznie, a jak na hollywoodzką historię przystało, powinni wygrać :)

ocenił(a) film na 4
Roy_v_beck

powinni dostac tylko 5 punktow tak wiec turniej jak najbardziej sie hollywoodzko zakonczyl ;p.Ludzie co wy widzicie w tym filmie to ja nie wiem.

ocenił(a) film na 9
luckygirl23

To czego Ty nie potrafisz dostrzec

ocenił(a) film na 4
kulusinio

wszystko mamy podane na tacy i w tym filmie wg mnie nie ma nic odkrywczego.

ocenił(a) film na 6
luckygirl23

Jak szukasz czegoś odkrywczego w filmach to polecam national geographic

ocenił(a) film na 4
banks214

hehe dobry jestes :).

luckygirl23

Ty jeszcze lepszy :)

ocenił(a) film na 4
eLNikO

? jak cos to lepsza.Poza tym o co Ci chodzi?;p

ocenił(a) film na 8
tancerka104

Zasługuje na Oscary, ale nie za najlepszy film...

ocenił(a) film na 8
SilverX

Role pierwszoplanowe? Hahahahha!
Cooper zagrał całkiem dobrze, naprawdę się postarał, ale Danielowi nie dorasta do pięt.
Co do Lawrence zagrała bez przekonania ( nie trawie takiego typu osób), gra bez emocji, żadnej mimiki( botox nie pozwala)

W ramach wyjaśnień : nie lubię jej ani Igrzysk Śmierci, więc liczę na zrozumienie fanów.

ocenił(a) film na 8
Kofwit

Panie, co Ty pierdo lisz? Przecież to co napisałeś w każdym aspekcie jest sprzeczne z faktami.

Kofwit

Jeśli początkowo gra osobę której już na niczym nie zależy to jaka ma być jej mimika? Taką dostała rolę i wywiązała się z niej wyśmienicie. Z biegiem akcji mimika powoli ulega zmianie. Ale ty chyba tego nie zauważyłeś bystrzaku.

Kofwit

" (...) nie trawie takiego typu osób(...)"

i wszystko jasne.
zagrała ok.
jaki botox?
abstrahując od Igrzysk...
to jest niezła aktorka i warto na nią zwrócić uwagę
jeszcze nas zaskoczy
pozytywnie.

ocenił(a) film na 8
tancerka104

Bdb film, ale spodziewałem się czegoś więcej :)

ocenił(a) film na 8
tancerka104

ciekawy film, warto poświęcić te 2 godziny, żeby go obejrzeć i jestem pozytywnie zaskoczona grą Coopera