Nie jest to płaska komedia romantyczna w stylu "narzeczony mimo woli" czy coś takiego. Choć trudno też nazwać ten film dramatem, to jednak nie potrafiłem patrzeć na problemy głównego bohatera z przymrużeniem oka. "Poradnik..." nazwałbym komedią obyczajową. Swoją drogą bardzo brakuje mi tego gatunku, może właśnie dlatego tak bardzo podobał mi się ten film. Rzadko mi się też zdarza abym polubił wszystkich bohaterów filmu, aby nikt mnie nie drażnił, a tu tak było właśnie. wg mnie najlepszy DeNiro, od połowy filmu, gdy już zdążyłem poznać trochę jego bohatera, rozśmieszał mnie za każdym razem gdy tylko się pojawiał.
Polecam, moja ocena 8/10
Zgadzam się. Choć nie wiem czy to komedia, bo nie do końca, ale też nie dramat... Jest humor i jest coś więcej. film jest rewelacyjny, koniecznie to zobaczenia w kinie.
Prawdziwy film o prawdziwych ludziach: o miłości ... codziennej, zwyczajnej, czasem nieporadnej, o rodzinie, o marzeniach, po porostu o życiu. Opowiedziany prosto bez lukru i przesady. Polecam z całego serca.
Również polecam ten świetny film. Bardzo dobra gra głównych bohaterów, wątek godzenia się z przeszłością i budowania życia na nowo, powiew dramatu i optymizmu. Żadna tam płytka komedia. :)