PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308263
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

film obejrzałam po całym światowym zachwycie i nagrodach
ostrzyłam sobie zęby na COŚ WIELKIEGO
a tymczasem obejrzałam sympatyczny obraz o przeciętnych Amerykanach
gra aktorska dobra jednak Oskar dla Jennifer nieco na wyrost...jest bardzo dobra ale nie na nagrodę akademii

po tym filmie mam trzy przemyślenia:
1. chociaż lubię De Niro to stwierdzam,że to aktor jednej- dwóch min, nic na to nie poradzę, że zawsze będę widzieć w nim gangstera albo psychopatę ;)
2. czy w USA naprawdę panuje takie ześwirowanie na punkcie rozgrywek drużyn sportowych? to jakiś obłęd, ale nie jestem obiektywna ;)
i SPOJLER>>>>>>>>

3. scena tańca to jedna z najgorszych w historii filmu....

irlandia28

Podpisuję się pod Twoją opinią. Dodam, że film był nudny.

ocenił(a) film na 9
irlandia28

Jak to zwykle z filmami, o których człowiek zbyt wiele dobrych opinii usłyszy... Nastawiasz się na nie-wiadomo-co, a to po prostu dobry film. Z tym że dla Ciebie to już za mało, bo oczekiwania za wysokie. Sama tak często mam (i dochodzę do wniosku, że większość ocen, które wystawiłam jest zmanipulowana takimi czynnikami).

ocenił(a) film na 5
irlandia28

Brakowało jeszcze sceny musicalowej - taniec już nie jest na topie, ważne jest żeby główna para śpiewała na zakończenie piosenkę. Trochę kicz.

ocenił(a) film na 4
irlandia28

Ja zasnęłam dwa razy w trakcie trwania filmu; Oscar dla odtwórczyni roli Tiffany? to chyba jakiś żart............

niuniatg

tez mnie ten oscar zastanawia. ale gimbusiarnia od razu po oscarze widzi w lawrencowej aktorke porkoju meryl streep. yafud