Film "Porozmawiaj z nią" po prostu NIESAMOWITY. Jestem porażona wnikliwościa filmów Almodovara. Zawsze go lubiłam - śmieszył do łez i zmuszał do refleksji. Na kolana rzucił mnie film "Wszystko o mojej matce". Jak on to robi, że jest jednoczesnie męski i kobiecy - ijng/ jang.
Ten ostatni film pokazuje pieknie męską taką przez duże M przyjaźń i przy okazji filmu zastanawialiśmy się z przyjaciółmi - dlaczego tak wielu facetów nie lubi wielkiego A. - czyżby objaw homofobii?
co Ty mówisz
Jak to faceci nie lubia filmow Almodovara? Ja uwielbiam. A patrzenie na jego tworczosc tylko przez pryzmat przedstawianego homoseksualizmu (obojetne czy ma to byc wabik czy przeszkoda w ogladaniu jego filmow) to jej splycanie .
SuPPer
Cześć!
Dzieki ,że się odezwałeś. Tak naprawdę to miałam nadzieję, że tak nie jest i ci co go nie lubią przedkładają swoją homofobię nad piękie i wrażliwie pokazane ludzkie życie. A że jest ono nieco zwariowane no coż tak to bywa. Dla mnie Almodowar jest Mistrzem.
Napisz jak bedziesz miał ochotę zawsze chętnie pogadam z kims kto lubi Almodowara. Który jego film lubisz najbardziej?
homofobia a Almodovar
Byc moze czesc osob odrzuca tworczosc Hiszpana, ze wzgledu na swoja homofobie. Jednak wiekszosc chyba po prostu nie rozumie postaci homoseksualistow w filmach Almodovara. Dla nich jest to jak fantazja, sf w calkiem realnej scenerii. Facet ktory przyszyl sobie cos itd. to jest ponad ich pojecie. Nie dosc, ze nie potrafia tego strawic to zapewne jeszcze uwazaja, ze Almodovar to taki facet, ktory jedyne co potrafi to szokowac seksulanymi mniejszosciami.
Film Almodovara, ktory najbardziej lubie - chyba jednak Wszystko o mojej....