PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32413}

Porozmawiaj z nią

Hable con ella
2002
7,6 66 tys. ocen
7,6 10 1 65832
7,7 24 krytyków
Porozmawiaj z nią
powrót do forum filmu Porozmawiaj z nią

No owszem, Almodovar mistrzem kina jest, ale jak mam mówić, że zachwyca, skoro nie zachwyca? Mogło być lepiej, bardziej wiarygodnie lub bardziej niewiarygodnie, historia poprowadzona z większą konsekwencją jeśli chodzi o wywoływane emocje ( film miał śmieszyć?wzruszać? wszystko po trochu? - a jeśli tak, to fatalnie). Fantastyczny motyw z czarno-białym filmem, jednak monstrualna pochwa odrobinę nie na miejscu. Ogólnie - warto było zobaczyć, ale jego wcześniejsze filmy zrobiły na mnie większe wrażenie.

ocenił(a) film na 6
Jakuzz

Zabieg artystyczny
To własnie nazywamy zabiegiem artystycznym. Poprzez niemy film z małym kochankiem Almodovar pokazał że własnie w tym momencie on ją zapłodni. Przemyśl to.

bogi_23

przemyślałam
Stary, nic bardziej oczywistego. Szkoda, że w tym momencie wiadomo już było, co stanie się dalej. Zawsze ceniłam Almodovara za absolutną nieprzewidywalność tam, gdzie wszystko wydawało się przewidywalne. Tym razem mu nie wyszło. Odrobina subtelności byłaby jak najbardziej na miejscu. Nie gorszą mnie zabiegi artystyczne, jak to nazywasz. Ale ten był żenujący. Nie dla mnie. Dla Almodovara.