PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32413}

Porozmawiaj z nią

Hable con ella
2002
7,6 66 tys. ocen
7,6 10 1 65832
7,7 24 krytyków
Porozmawiaj z nią
powrót do forum filmu Porozmawiaj z nią

prosze spojrzeć jakie cudowne filmy, jakie przenikliwe, pełne ukrytych znaczeń i symboliki, kwintesencja popkultury, ubrana w kiczowatą, kabaretową formę a zarazem jest to wielka metafora mówiąca o nas samych i o tym co nas otacza- GÓWNO!
ja tego nie kupuje
to czego ludzie doszukują się u almodovara albo nieistnieje albo jest bez znaczenia.
wpienia mnie ta cała moda na tego cholernego chiszpana, wielki mi skandalista bo pokazauje świat transwestytów i homoseksualistów (to troche za mało abym przeżył szok a przecież o szok tutaj chodzi- z tąd ta popularność!!), ambitne kino?- ale co to są za ambicje? co w tym kinie jest nowego? powiem wam - sceneria, jaskrawe kolorki i nic więcej
wybaczcie ale wolę wong kar way'a(z góry przepraszam fanatyków jeśli przekręciłem jakieś nazwisko)

larsvontrier

"Hiszpan" piszę się przez "h" a "stąd" razem i przez "s" ambitny znawco kultury. Aż dziw bierze, że "gówno" wiedziałeś jak napisać. Widocznie jesteś bardziej "obyty" z tą materią....

positive_rebel

jestem dysortografikiem pajacu

i rzeczywiście materia gówna nie jest mi obca
- za mną już spora część dorobku filmowego almodovara

larsvontrier

o popatrz popatrz a ja myślałam, że za babcię kolzetową robisz, bo poziom twojej inteligencji jest odwrotnie proporcjonalny do poziomu gówna w miejskim szalecie. no ale cóż, różni ludzie, różne potrzeby....i różne rodzaje filmów. jeśli nie lubisz almodovara to po kiego grzyba go oglądasz?? laskom tym nie zaimponujesz niestety. okay nie zawracam głowy, możesz wrócić do swojego terminatora, batmana i spidermana... enjoy the show you nigga....

positive_rebel

oglądam almodovara czekając chwili kiedy mi się spodoba
co nie następuje
bo w odrurznieniu od ciebie nie jestem ignorantem
terminator I i II, i batman I, II i V, to dobre filmy w swoim gatunku i wogóle
nie wciągnę się w ,,dyskusję'' polegającom tylko na wymyślaniu coraz to pikantniejszych wyzwisk, zostawiam to ludziom na twoim poziomie

zauwarz że nawet nie pruboweałeś odpowiedzieć na moje zarzuty co idzie mi na +
poza tym jako gej nie musze niczym imponować ,,laską''

moje zdanie jest takie- derek jarman znacznie przewyszsza almodovara a jest on znacznie mniej znanym reżyserem poruszającym podobne tematy

larsvontrier

dlaczego pewną sympatię do dzieł Almodovara nazywasz "ignorancją"?? I czy fakt, że na siłę próbujesz polubić, czy zrozumieć jego filmy nie stawia cię na równi z nami- ignorantami??? I nie zakładaj z góry, że nie doceniam twórczości Jarmana, bo uważam go za równie dobrego reżysera, jeżeli nie lepszego od Almodovara. Tylko że Jarman....on ma inne spojrzenie na świat i problemy społeczne. Być może dlatego, że jest homoseksualistą. I przepraszam za moją wcześniejszą agresję =] była niezamierzona =]

positive_rebel

wporządku
to ja przez wyrażenie własnej opini sprowokowałem ten jad
tak to jest gdy bardzo lubi się jakiegioś twórce a inni nie potrafią dostrzec jego geniuszu

nigdy żadnych filmów nie prubuję zrozumieć na siłe
coś mi się podoba lub nie
ale almodovar się ciągle zmienia
i coś mi się wydaje że idzie w kierunku który bydz może zaowocuje filmami w sam raz dla mnie

positive_rebel

Dajcie sobie z nim spokój, ona tak chyba wszędzie robi, włazi na forum, pisze głupoty i zawsze z błędami, jakich dzieci w pierwszej klasie podstawówki nie robią. Naprawdę nie warto z nim gadać.
Pozdrawiam

Veda12

to z Tobą nie warto gadać arianno
bo oprucz czepiania się mojej dyslekcji nie masz kompletnie NIC do powiedzenia

larsvontrier

Tak, tak, bo ty oprócz błędów ortograficznych nic ciekawego nie robisz. Pomijając błędne pisanie imion.

Veda12

Ja Ariano nie mam nic przeciwko takim sprzeczkom, bo choć wulgarne, to dają do myślenia. No i uczy się człowiek przyznawać do błędu. A wyśmiewanie dysortografii jest poprostu nietaktem, tak jak nabijanie się z czyjejś ślepoty.