PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8825}

Powrót do przyszłości III

Back to the Future Part III
1990
7,4 161 tys. ocen
7,4 10 1 160814
7,4 43 krytyków
Powrót do przyszłości III
powrót do forum filmu Powrót do przyszłości III

Z jakiego filmu pochodzi ten fragment z Eastwoodem?

ocenił(a) film na 9
gordon_shumway_2

Jeżeli chodzi ci o ten fragment kiedy Martin przedstawia sie jako Clint Eastwood to jest to w 3 części gdzieś w początku kiedy Marti zostaje przygarniety przez swoich przodków (kogoś chyba uratował wtedy)

ocenił(a) film na 10
spanky

Nie tu raczej chodzi o ten fragment filmu który pojawia się w drugiej części, który Biff ogladał... hm... kiedyś wiedziałam, ale już nie pamiętam, ale to jest do sprawdzenia.

ocenił(a) film na 10
Madeleine29

Poszukałam troche. Z tego co się doczytałam chodziło o "Trylogię dolara".

ocenił(a) film na 7
Madeleine29

Dokładnie chodzi o "Za garść dolarów" Sergio Leone. Walka Martiego z Tannen'em jest imitacją finału tego filmu,sam urywek tej akcji widzimy na telewizorze Biffa w części drugiej Powrotu do przeszłości.

ocenił(a) film na 8
dydek87

Jak już, to do przYszłości, bo "Powrót do przeszłości" (a przynajmniej pod takim tytułem - który zapewne był sumą fantazji tłumacza i faktu, że "Powrót do przyszłości" miał premierę w tym samym roku - widziałem go w latach 80. na VHS) to był zupełnie inny film. Mam na myśli ten konkretnie film https://www.filmweb.pl/film/Facet+z+nieba-1985-36771
Tak czy owak w prócz ww. wariacji nt. sceny z "Za garść dolarów", można też zauważyć parodię sceny z "Taksówkarza" z De Niro (prężenie się Marty'ego ze spluwą przed lustrem) oraz chwilę później (podczas tej samej sceny) usłyszeć tekst z "Nagłego zderzenia" z... Clintem Eastwoodem;]

PS Tak, wiem, odpowiedziałem na posta sprzed 14. lat.