PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=505149}

Powrót trupa

The Revenant
2009
5,7 2,5 tys. ocen
5,7 10 1 2493
Powrót trupa
powrót do forum filmu Powrót trupa

Film dla koneserów mixu kiepskiego horroru z jeszcze gorsza komedią.

ocenił(a) film na 9
gogger_pl

Komentarz typowego filmwebowego ignoranta

Nie słuchajcie Goggera Szanowni Państwo. Film jest znakomity, Dla koneserów dobrego kina
Polecam zdecydowanie

HRA

Nie słuchajcie HRA.
Film beznadziejny. Już po 15 minutach chciałem się wyrzygać (tak jak główny bohater) widząc tą nie-horroro-nie-komedię.
Miałem taką nadzieję na niezły seans... ten film to strata czasu.

Ps. Oglądałem wczoraj w nocy a dziś rano dostałem taką srakę że ho-ho (2 razy na kiblu w ciągu 20 minut i to w pracy). Dosłownie nie przyjął mi się ten film :P

ocenił(a) film na 9
skynet86

Tego zasrańca to już absolutnie nie słuchajcie

HRA

Trzeba mnie od razu obrażać?

ocenił(a) film na 9
skynet86

Jeśli obraziłem, to przepraszam i o wybaczenie proszę.

Powinno być tak: Nie słuchajcie Szanownego Skyneta, u którego obejrzenie tego znakomitego filmu spowodowało znaczne zwiększenie liczby wypróżnień .

HRA

No to już brzmi lepiej :D

skynet86

wystarczy przeczytać treść twoich wypocin i więcej nie trzeba komentować
Revenant .... film z cyklu zabili go a on nadal żyje :) dobry seans na taką pogodę jaka jest za oknem ,horror z tego żaden raczej miła czarna komedia

Tibn

To nie jest czarna komedia. Tylko tragedia.

gogger_pl

Dobrze, że nie sugeruję się opiniami Filmwebowców, bo niczego bym nie obejrzał.

ocenił(a) film na 3
ricosz

Co do filmu to żadna z niego komedia ale także żaden z niego horror. Taki film do obejrzenia w sobotnie popołudnie - gdy nie ma nic innego w telewizji.
Jeśli ktoś do tego filmu podchodzi z nastawieniem iż będzie to dobra komedia lub horror to srogo się zawiedzie tak jak ja... ale nie zniażać się do wulgarnych komentarzy na jego temat bo tak jak każdy film będzie miał o swoich przeciwników i zwolenników. Dla mnie jako przeciętnego kinomaniaka film nie budził większych emocji - obejrzałem i koniec. Na pewno do niego już nie wrócę jednak najgorszy także nie był bo pod względem technicznym prezentował się przyzwoicie. Zostawił trochę niewyjaśnionych kwestii jak np: list który główny bohater otrzymał od żony.

ocenił(a) film na 6
personboss

Te wszystkie niewyjaśnione kwestie wzięły się, podejrzewam, z Twojej nieuwagi podczas oglądania. Kilkukrotnie było to zaznaczane w filmie, że Janet nie była żoną naszego gł. bohatera...

Ja, co do tego filmu, się nie zawiodłem, ciężko mi wyobrazić sobie, żeby film opierający się na 'wampiro-zombie' był typowym horrorem, który w dodatku straszy. 'The Revenant' potraktowałem raczej jako lekki i przyjemny film na koniec dnia.

gogger_pl

Masz rację, ten film to nieudana mieszanka gatunków.
Kiedy klimat się zagęszcza, robi się śmiesznie, nagle zaczynają się nietrafione wstawki dramatyczne a widz patrzy się i myśli "wtf?"

Dałbym 4/10, w sumie lipa totalna, ale plusem jest gra aktorska.
Zwłaszcza rola kumpla głównego bohatera, jego cyniczne i komediowe teksty trochę podratowały ten film. Niestety scenariusz go pogrążył, kiedy tylko robi się śmiesznie zaraz nadchodzi kretyńska scena która ma niby być straszna (?) albo dramatyczna (?).
No i sporo niedokończonych wątków, porachunki z nieumarłymi gangsterami, list itp.
Mam nadzieję że drugiej części nie nakręcą.

ocenił(a) film na 7
Fractal

film zarabisty,strasznie dziwny,a zarazem wciaga jak bagno,nie cierpie ocen na filmwebie,sa straszliwie zaniżone,a żeby było śmiesznie to głupawe komedie romantyczne dostają prawie 8.0,ale paranoja,co za bachory to oceniają to żal dupe ściska,pozdrawiam wszystkie dzieci ,nawet te stare ;DD

ocenił(a) film na 7
Oktavian7

Świetny film.

ocenił(a) film na 9
Fractal

Zamknij sie filmowy ignorancie.