PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495847}

Pozwól mi wejść

Let Me In
2010
6,2 33 tys. ocen
6,2 10 1 32883
6,5 14 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Premiera Amerykańskiego "Pozwól mi wejść" zbiega się w czasie z premierą Szwedzkiego "Pozwól mi wejść ".Ciekawe.Tak się składa że oglądałem Szwedzki pierwowzór który jest MEGA WYPAS więc i ciekawi mnie to czy Amerykanie Bardzo ten film spieprzyli ?,bo tego że spieprzyli to jestem pewien.Bo jeśli będzie dno,to rzucam filmy.I zostaje spawaczem(bez urazy dla spawaczy)

ocenił(a) film na 4
cheandler1111

Reeves przed premierą odgrażał się,l że jego film będzie nowym podejściem do książki, a nie remakiem Szwedzkiego filmu, a na czym się skończyło ? 'Let Me In' to w 90% kalka LTROI z dużą ilością marnej jakości efektów specjalnych. Poza tym Reeves spłycił całą historie i postawił bardziej na horror, niż relację między głównymi bohaterami. Subtelność i klimat oryginału wyleciały przez okno!! Kolejny "wspaniały" amerykański remake. :/

PS. Ciekawe kiedy w końcu przestaną przerabiać ambitne kino, pod "wymagającą" amerykańską publiczność :?

NEOSPAM

tez mnie ciekawi kiedy amerykanie nakręcą coś oryginalnego zamiast wciąż robić remaki azjatyckich i europejskich filmów - co jak widać słabo im wychodzi. Mogłabym podać kilkanaście przykładów tego typu amerykańskich porażek filmowych.