bo mi nikt na opinie nie odpisuje :( chcę przestrzec przed tym filmem jak najwięcej ludzi- to ckliwa, nudnawa (nie, niezwylke nudna) historyjka, nic nie wnosi, nic nie zmienia tylko zabiera prawie 2 h z życia. napisałabym coś jeszcze ale nie chcę się powtarzać. beznadziejny film i nikomu nie polecam - chyba że ktoś lubi takie ckliwe obrazki. 1/10
twoja opinia....ja na pewno obejrzę ,orginał mi się bardzo podobał,zobaczymy co amerykanie zrobili???
Wszyscy milosnicy tego gatunku,napewno zobacza amerykanska wersje ,pomimo twoich negatywnych komentarzy.Film obejrzalem i calkowicie sie z toba nie zgadzam,jesli spodziewalas sie kolejnego Twilight to nie dziwie sie,ze sie sparzylas.Klimat szwedzkiego oryginalu zachowany,watek prawie podobny wiec w sumie udany remake.
przy tak świetnych opiniach o resident evil i pile 3D każda zła opinia dla tego filmu jest tą dobrą :)
... piła 3D nie oceniłam, bo nie oglądałam, ale 1 była świetna, bo zaskakująca. na filmie nie można się nudzić. A tak na serio- co wam sie w tym filmie podoba.. ? proszę, wytłumaczcie mi to, bo nierozumiem. twilight nieeee nie cierpię ckliwych obrazków - nawet nie mam zamiaru tego oglądać , chłopie XD
O gustach sie nie dyskutuje,skoro nie podobal ci sie film widocznie nie trafil w twoje oczekiwania.Tak jak wspomnialem,wczesniej ogladalem obydwie wersje i ta amerykanska pomimo,ze troche slabsza od szwedzkiej ogolnie jest i tak dobrze zrobiona.Film urzekl mnie swoim mrocznym klimatem, dobrymi efektami,"podworkowym" srodowiskiem zupelnie jak w polsce:)
z obrazami się zdecydowanie zgadzam, bo są klimatyczne a film ma przyjemną kolorystykę, ale czy film nie wydawał się trochę zbyt rozwleczony i przeładowany uczuciami? a tak się oburzyłam na niego, bo oczekiwałam horroru... i się bardzo zawiodłam...
serio ?? film trwa jakieś 1.5h to ok.1/3 tego co powstało przy produkcji, a jak już mówiłem piła to też nie horror, to że producent poleciał sobie w kulki to nie wina filmu
zależy co kto lubi. Jest dużo słabszych filmów mnie np się incepcja nie podobała która zbiera świetne recenzje
okok ja wiem że o gustach się nie dyskutuje, i całkowicie się z tym zgadzam, ale wracam do poprzedniego pytania - nie wydaje się wam trochę... no po prostu nudnawy :) ? chociaż momentami
dobra-musze to napisac. gdyby akcja była bardziej dynamczna, wielowątkowa, abby mniej... ludzka film może uznałabym za świetny. ale wg. mnie to tylko melodramat. za dużo uczuć, za mało emocji, za mało krwi i bebechów...
zgodze sie dla mnie to też jest tylko melodramat ale jak na melodramat to całkiem dobry :P czasami rzeczywiście jest nudnawy zobacze jutro ta wersje z finlandii może będzie lepsza :D
Przestrzec to by trzeba było, ale przed takimi pustakami jak Ty. Po co oglądasz takie filmy, skoro nie ma w tobie grama uczuć wyższych i serca do niczego innego używanego, prócz pełnienia podstawowych funkcji życiowych? A już za szczyt głupoty uważam obnoszenie się tym wszem i wobec. Nic czym mozna się chwalić, wierz mi.
"nieumiejętność zaakceptowania odmienności cudzego zdania, którego nie wyraziłam w żaden rażący ani obraźliwy sposób i bezpodstawne obrażanie kogoś czy to, że komuś się jakiś film nie podoba?;) "
och, jakie psychologiczne podejście do sprawy;
zapewne znasz mnie bardzo dobrze, przetchniony pustaku?
Wciąż nie widzisz zalążka problemu: to Ty się uważasz za jakiegoś pieprzonego guru od filmów i najwyraźniej rościsz sobie prawo do decydowania kto co ogląda kosztem Twojego gustu. Stąd też moja reakcja, adekwatna do tego co nawypisywałeś i wynikająca z tego, że mnie wkurzyłeś swoją megalomanią. Ten film jest świetny a Ty mało że go objeżdżasz w chamski sposób, to jeszcze masz się za Boga: chcesz czy nie, to dużo o Tobie mówi. Gdybyś napisał, że Twoim zdaniem był nawet jak choćby do kitu, to już by to zupełnie inaczej brzmiało, a nie wielkie ostrzeganie i Bóg wie co jeszcze.
nie Bóg wie, tylko Ja wiem, a ty masz skłonności do fantazjowania. Ojej z twojego wpisu aż zieje nienawiścią - to również mówi dużo o tobie ;)
bumbleble szanuję twoją opinię-o gustach się nie dyskutuje-ale żle podchodzisz do tematu. "pozwól mi wejść" to nie "piła" a np. "amerykanin" to nie "szklana pułapka","za wszelką cenę" to nie "rocky","zmierzch" to nie "blade".Zanim pójdziesz do kina następnym razem spróbuj się zorientowac chociaz troszkę o czym jest film. Skoro lubisz "piłę" i "shutter-widmo" taki film jak "pozwól mi wejść " musi być dla Ciebie strasznie nudny