PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495847}

Pozwól mi wejść

Let Me In
2010
6,2 33 tys. ocen
6,2 10 1 32883
6,5 14 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Pozwól mi wejść / Låt den rätte komma in - bardzo fajnie się oglądało - ale to ? hamerykańskie g.wno to po prostu dramat ... wycięli tylko parę scen ze szwedzkiej wersji .... szkoda słów

użytkownik usunięty
pawcioooo_2

Też nie jestem fanem amerykanizacji wszystkiego co się da ale akurat moim zdaniem amerykańska wersja tego filmu,jest o wiele ciekawsza od pierwowzoru,dałem 7/10 ale po czasie podwyższyłbym o wiele.

ocenił(a) film na 3

może gdyby oglądać w odwrotnej kolejności to może tak ....lub oglądnąć tylko jedną "ekranizację"

pawcioooo_2

Widziałem pierwowzór i podobał mi się, ale po obejrzeniu zwiastuna tego czegoś, nie wiem czy mam ochotę oglądać, myślisz, że warto spróbować?

ocenił(a) film na 8
andy531

Sam jestem fanem oryginalnej szwedzkiej wersji z 2008 roku i również nie spodobała mi się wiadomość o planowanym amer. remake'u pamiętając wcześniejsze próby Amerykanów z innymi filmami. " Let me in" to naprawdę jedna z nielicznych udanych i oryginalnych prób przeniesienia cudzej historii w amerykańskie realia- nadal mamy I-wszą połowę lat 80-tych ub. wieku, w tv straszy się konfliktem zbrojnym ( pamiętajmy o tym, że wciąż trwała zimna wojna). Potraktujj ten film jako inne, ale równie interesujące spojrzenie o histori przyjaźni- miłości dwojga zupełnie różnych, ale tak samo samotnych osób.

ocenił(a) film na 3
Skandal

oryginalnych? Przecież to istna kalka. Amerykanie stworzyli nowy gatunek filmowy który powinien nazywać się kopia