PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495847}

Pozwól mi wejść

Let Me In
2010
6,2 33 tys. ocen
6,2 10 1 32883
6,5 14 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

tylko bohaterami są 12-latki, a wampirkiem jest dziewczyna. Film jakoś mnie nie zaskoczył. Dosyć orginalna sceneria, dobra gra dzieciaków i mroczna atmosfera. I to by było tylko tyle jeśli chodzi o ten film, bo w sumie był mało straszny.

ocenił(a) film na 9
emmeline37

a czy sam zmierzch nie jest dla 7-8 latek ?? albo żeby był straszny ?? bo mało straszny to i tak więcej niż głupi i uciążliwy

ocenił(a) film na 10
emmeline37

Nie chcę wyjść na "szowinistyczną świnię", ale widzę, że wszystkie kobiety wypowiadające się na temat tego filmu nie zrozumiały nawet 30% z jego przekazu. A mówią, że kobiety są wrażliwsze od mężczyzn. A tak swoją drogą, to że w filmie grają dzieci, nie oznacza, że film jest do dzieci skierowany. To tak jakby zakładać, że programy na Animal Planet tworzone są dla zwierząt. Ciekawe czy "Świnki", "Galerianki" albo "Dzieci z Dworca Zoo" też uznałabyś za kino familijne?Po co ja się pytam? Oczywiście że tak!!!

ocenił(a) film na 3
anyerpenno

massakrra z tobą! to że komuś się nie podobało, nie znaczy że nie rozumie (chociaż przedmówczyni sprawia takie wrażenie ;)) nie chodzi o wrażliwość, w takich przypadkach, ale o inteligencję. Chociaż nie oglądałam zmierzchu (nie tracę czasu na takie pierdoły) to zetknęłam się z nim nie raz nie dwa (a nawet widziałam fragmenty) i doskonale wiem o czym jest i śmiem stwierdzić że (choć LuckC ma też trochę racji) to pozwól mi wejść to zmierzch dla melancholików (Sic! hehe ) i uważam że niema jakoś specjalnie zawoalowanego drugiego dna. właściwie to raczej nie ma, bo rzeczy w nim oczywiste. a teraz wyskoczę jak królik z kapelusza-uważam że przekaz małego księcia jest do d u p y ;D anerpenoeoeo apeluję do ciebie serdecznie - oceń mój ulubiony obraz niebezpiecznie związki- film/ książkę co wolisz, jestem ciekawa ci się spodoba :) i nie ukrywam, cholernie mię to intryguje

ocenił(a) film na 9
bumbleble

melancholików ??? nazywasz mnie melancholikiem ??, to kim są fani zmierzchu ?, może płakałem na zielonej mili ale to nie znaczy że jestem melancholikiem, ten film niespodziewanie mi się podobał chodź oglądałem go tylko dla chloe która de facto nie mogła by pójść na niego do kina -.-, a niebezpieczne związki hmm ciekawy film ale w tym klimacie o wiele lepsza jest duma i uprzedzenie

ShasOBrawleR

Dobre jest to, że matka Chloe pozwala jej oglądać tylko fragmenty wielu filmów, w których grała ;]

ocenił(a) film na 9
BuzzOff

i to jest w tym najlepsze :)

ocenił(a) film na 3
ShasOBrawleR

nie wiem kim są fani zmierzchu ale
boję się ich... zagrażają cywilizacji.

ocenił(a) film na 3
ShasOBrawleR

a więc chętnie obejżę. Który to- podaj rok bo jest ich pełno

ocenił(a) film na 10
bumbleble

Oceniłaś ten film na 1. NIE CHCE MI SIĘ Z TOBĄ GADAĆ.

ocenił(a) film na 3
anyerpenno

zmieniłam zdanie, bo ma ładną kolorystykę. 2/10. ty nietolerancyjny ignorancie, melancholiku ty.

ocenił(a) film na 5
emmeline37

To chyba zmierzch jest dla najmłodszych. Let Me In jest zdecydowanie poważniejszą i dojrzalszą historią :)

ocenił(a) film na 7
LukC

zgadzam się, myślę, że niektórzy fani zmierzchu, nawet nie zrozumieliby Let me in. Rzeczywiście, Pozwól mi wejść nie jest do końca horrorem, zgodzę się z tym, że jest melodramatem i pewnie dlatego bardzo przypadł mi do gustu. Miałam wiele przemyśleń w czasie oglądania i po obejrzeniu filmu.
A odnośnie "A mówią, że kobiety są wrażliwsze od mężczyzn." , to chyba jednak zależy od człowieka. Byłam na tym filmie w kinie i miałam wrażenie, że nie tylko dziewczyny nie rozumieją przekazu- w niektórych momentach wszyscy na sali wybuchali śmiechem ;|