PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8858}

Prawdziwy romans

True Romance
1993
7,5 53 tys. ocen
7,5 10 1 53413
7,4 26 krytyków
Prawdziwy romans
powrót do forum filmu Prawdziwy romans

Jeśli ktoś zna podobne filmy do Prawdziwego romansu, bardzo proszę wpisujcie tytuły w tym wątku! Chciałabym zobaczyć coś z podobną fabułą, wiecie taki romansik, żeby był romantyczny, ale nie taki cukierkowy tylko taki z czarnym humorem w tle ;) Żeby był i wątek miłosny i komediowy i kryminalny :D:D Bardzo podobało mi się w Prawdziwym romansie to, że pomimo, iż był taki brutalny i tak cała moja uwaga skupiła się na miłości głównych bohaterów :) Ahh pięknie ;) Także będę bardzo wdzięczna za jakieś tytuły, śmiało kochani wpisujcie, dla urozmaicenia mile widziane również Wasze wypowiedzi, refleksje na temat tego świetnego filmu:)) Chętnie zamienię parę słów i opinii z innymi sympatykami tej produkcji! Trzymajcie sie, licze na Was paaaaa ;)

ocenił(a) film na 10
wake_the_dead

Tylko "Dzikość serca" Lyncha chyba z 1990 roku mi przychodzi do głowy.Nie wiem czy widziałaś ? Trochę mu brakuje do "PR" ale i tak jest wporzo :)
Z dziwnych i romantycznych filmów bardzo polecam "Don Juan DeMarco" i "Czekoladę"ale to już właściwie bez wątku sensacyjnego.
jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dam znać :)
pozdro

clarencefilmweb

oo dziękuje Ci bardzo za te propozycje, nie widziałam tych filmów :) Sprawdze, zwłaszcza tytuł Dzikość serca brzmi interesująco.
p.s masz nick jak imie głównego bohatera PR, tylko moje skojarzenie, czy może to nieprzypadkowo? ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ikonay

ludzie tacy jak ty dla mnie nie istnieją. po się wypowiadasz w tym temacie, skoro twoja wypowiedź go nie dotyczy? marna prowokacja z twojej strony, ignorantką nie jestem, za to ty bez wątpienia jesteś chamem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
wake_the_dead

Sympatyczna koleżanko, jeśli jeszcze nie oglądałaś to zdecydowanie polecam Ci "Desperado". Jest w nim historia miłosna, sporo czarnego humoru, świetne dialogi i wszystko (tak jak w "Prawdziwym Romansie") z przymrużeniem oka ;)

Dzida_86

hahaha
Desperado widziałam, tak! Teraz mi przypomniałaś/eś :) Już całkiem dawno, kilka razy, ale nigdy nie w całości ;/ Wszystko by w nim grało, ale jakoś mam awersje do Banderasa, poprostu nie przepadam za nim i nie lubie filmów z jego udziałem, sama nie potrafie powiedzieć czemu. Uwielbiam filmy z lat '90, mają świetny klimat. Poszperam trochę, może znajdę cos ciekawego ;)

ocenił(a) film na 9
wake_the_dead

Hmmm... Skoro nie "Desperado" to może "Jackie Brown" Tarantino? Wiesz, staram się znaleźć coś w stylu "Prawdziwego Romansu" a ten film jest chyba najbliższy dziełom Quentina czy Rodrigueza. W każdym razie życzę owocnych poszukiwań. Pozdrawiam

Dzida_86

Jackie Brown, hmm.......... jak Tarantino, to nie omieszkam obejrzeć ;)
Niemniej jednak dzieki za propozycje, też pozdrawiam :))