PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8858}

Prawdziwy romans

True Romance
1993
7,5 53 tys. ocen
7,5 10 1 53413
7,4 26 krytyków
Prawdziwy romans
powrót do forum filmu Prawdziwy romans

Gdyby dziś ktoś próbował zgromadzić tyle gwiazd w jednym filmie , budżet przekroczyłby wszystkie możliwe normy :
Samuel L. Jackson ;Patricia Arquette ;Val Kilmer ;Gary Oldman ;Christian Slater ;Christopher Walken ;Brad Pitt ;Dennis Hopper ;James Gandolfini
Dodając scenariusz Q.Tarantino i reżyserie Tony Scotta otrzymujemy przepis na hit przez duże H --- film widziałem 254 razy i zachęcam wszystkich do powtórzenia mego wyniku WARTO

jac3235

"Sin City" stara się pobić tę obsadę. :) Dla mnie fascynujace jest to, że oni nie dość, że wystapili, to jeszcze zgodzili się na pięciominutowe epizody, na co dzisiejszym gwiazdom w większości nie pozwoliłaby ambicja.

ocenił(a) film na 4
Morgan_LeFay

Mi sie zupelnie nie podobalo. Moim zdaniem to nie ma nic z Tarantino, oprocz niektorych kwestii i to wyjasnia dlaczego Q ani razu nie przybyl na plan. Historia jest banalna i chronologiczna, wszystko konczy sie w banalny, 1000 razy w kinie powtarzany sposob. Wsciekle Psy i Pulp Fiction to filmy trzymajace wartka akcje do konca, ten film wydaje sie byc robiony na sile i hisotira o 2 dzieciakach starajacych sie sprzedac walizke koksu istnieje w kinie od lat 70'. Nic nowego, dobrze ze za kase za ten scenariusz Quentin zdolal stworzyc Wsciekle Psy- dzielo wybitne.