PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8858}

Prawdziwy romans

True Romance
1993
7,5 53 tys. ocen
7,5 10 1 53413
7,4 26 krytyków
Prawdziwy romans
powrót do forum filmu Prawdziwy romans

Zaskoczenie. Od tak kiepskiego aktora jak Slater nie spodziewałem się wiele, ale okazuje się iż tutaj wpasował się idealnie. Cała plejada gwiazd no i oczywiście największy atut - scenariusz Tarantino.
Fabuła kompletnie niedorzeczna, brutalność i wulgarność na anjwyższym poziomie - ale ten pan sprawia, że bawi to niezmiernie. Kilka scen i cytatów wręcz wspaniałych. Scena o murzyńskim pochodzeniu Walkena, czy dialog przed wyznaniem sobie miłości przez Arquette i Slatera - tego jest znacznie więcej ;) Nie wymaga kompltnie myślenia, ale bawi niezmiernie - film, w którym wszyscy są porąbanymi wariatami - uwielbiam takie produkcje - najbardziej urzekł mnie jeden tekst: "to takie romantyczne" po tym jak Slater wyznał Arquette, że zabił jej Alfonsa - po prostu parsknąłem ze śmiechu ;) Bo przecież normalny widz, w normalnym filmie spodziewałby się wszystkiego na odwrót :-)
Nie jest to tak porąbane i chore jak "Urodzeni mordercy", lecz brutalne i oryginalne owszem ;)

Albertino

Aha - chciałbym podkreślić na koniec, ze załuję iż nie zrobił tego Tarantino, bo myślę, że mogł z tego wyjsc jeszcze lepszy film :)
No i jeszcze jedno - Zbakany Brad Pitt pierwsza klasa :)

ocenił(a) film na 8
Albertino

Ta Brad po prostu mnie powalił:D ale przy nim widać wkład Quentina, bo tak naparwdę można było sobie postać Floyda darować, a tak stała się kolejnym smaczkiem:) No i końców jak policja i mafia rzucaj w siebie jobami:D Kosmos:D