Własnie przed chwilą oglądałem na FILMWEB program MOVi SiĘ i tam właśnie był omawiany film .I ja do końca zgaszam się z tym co mówi np pani Julia .Może mnie początek tak znudził jak panią krytyk ,ale z drugiej strony po co te czekanie na tego Predatora i jak prawie każdy wie jak wygląda
A mamy czekać jak by na coś nowego a można było o wiele szybciej nas rzuccić na głęboko wodę .Co ja zaznaczam początek mnie osobiście nie nudził Nie wiem czy ten film ma jakby postać pierwszego planu młoda Indianka che udowodnić że umie polować jest samodzielna pewnie bitna nie zakładała że będzie polować na stwora z kosmosu choć szybko przyjmuje do wiadomości czy nie za szybko bez jakiś obaw .
Oczywiście to nie jest film gdzie mamy zagłębiać w psychikę postaci i wchodzi do jej wnętrza ale chyba trochę ogólnikowo ją przedstawiono . Ja np bardziej myśli przekierowałem na Brata i bardziej ta postać dawała więcej radości na ekranie.Trzeba pochwalić za pomysł że film dzeje w dawnych czasach gdzie cywilizacja stawiała pierwsze kroki a podłość ludzka już się dobrze trzymała (chybna zawsze się dobrze trzymała)
Wizualnie jest smacznie efektownie też dostajemy dobre zrecznościowe walki fajne sceny zamglony w lesie .Dobry klimacik solidna akcja jak na film na platformie streamingowej to duży plus .Chociaż w kinie też by się sprawdził .
Tak na marginesie dodam że to mój pierwszy film obejrzany na Disney+ 6/10