Nie mogę jak czytam jak ludzie się rzucają że laska walczy z Predatorem, wychowałem się na filmach z lat 80tych i pamietam sporo klasyków w ktorych to kobiety stawaly sie tymi bohaterkami, nie widzę w tym nic złego ,np. mój najbardziej ukochany film po dziś dzień Terminator z Lindą H.,cala kolekcja Obcy.Nikt nie gadal o poprawnosci politycznej ,wiem jest teraz dużo tego w filmach i serialach i często widać że na silę są tworzone pewne postacie ale w tym wypadku tak nie uważam.Film nie jest arcydziełem ale ogląda sie naprawdę przyjemnie ,fajne zdjęcia i sama historia ,hołd złożony rodowitym Amerykanom ,ich kulturze,jedynie muzyki mi brakowało ,pojawiała się taka ala ostatni Mohikanin ale malo .
Tu nie chodzi o to że kobieta tylko o masę głupot np. jak ją przygniótł a ta się wydostała . Predator waży ok 200 kg!
Jak jeden chłop (np. John Wick albo Rambo) w pojedynkę umie wystrzelać dziesiątki wrogów to jest okej "bo jest szkolony", ale jak kobieta robi to samo to jest płacz. Taki obraz przeciętnego użytkownika filmwebu
Tamte to z serii : zabili go i uciekł . Fajnie podsumował ktoś tego Predatora tekstem że finansowanie polowania dostał z PFRON
Nie miał jakichś bardziej wymyślnych broni dlatego, że pewnie był młodzikiem którego wysłali na pierwsze polowanie
Z tego co się orientuję z uniwersum Yautja to hełm dostawali dopiero jak przeszli inicjację i przyjął ich klan. Co do broni to nie wiem.
Babka wczesniej nie umiala krolika trafic i nagle w obliczu Predatora skill jej rosnie o 1000 :)
"...,wiem jest teraz dużo tego w filmach i serialach i często widać że na silę są tworzone pewne postacie..." - sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
Nie uważam ze główna bohaterka jest dodana tam na siłę i że chodzi tu o wpajanie nam lewackiej propagandy jak wiele osób pisało na forach ,co do powyższych wypowiedzi to zgodzę się z jednym ze w scenariuszu jest troch niedociągnięć i mogło być lepiej ,jedynkę raczej nic nie przebiję ale ogląda się i tak bardzo przyjemnie .Pozdrawiam wszystkich kinomanów.
Człowieku! Tu nie chodzi o to, że kobieta bohatersko walczy, tylko o to że to obowiązkowe! Scenariusz bez silnej kobiecej postaci nie ma szansy na akceptację. A potem gdy już nakręcą taki badziew to ląduje on na feministycznych sztandarach.
Naprawdę wychowałeś się na kinie lat 80 tych? Nie bardzo w to wierzę, dla mnie Predator jest tylko jeden i potem same cyrk-kino. Ostatni i oby to taki Winetou przez połowę filmu a potem prezentacja Predatora z nie logika pewnych skutków.
Film na 5 z pomysł lokacji bo reszta woła o pomstę do nieba. I nie chodzi tu oto czy ktoś kogoś podniósł z nadwagą bo to kino fikcji, ale o scenariusz i jak na kino również akcji wali nudą na maksa.
Ciężko zrozumieć to co piszesz, ale nie ważne. Najbardziej zastanawia mnie to skąd się bierze twoja niewiara, może mnie z kimś mylisz?
Pardon filmweb nie jest idealną stroną jeżeli chodzi o użytkowanie naciskając odpowiedź wybrało przez pomyłkę twój nick, mój post skierowany był do lukaworsztynowicz nie do ciebie :)
Jeśli grupa komandosów padła od Predatora, a łowczyni która upolowała tylko 4 króliki przeciągu filmu może zabić Predka to coś po prostu się nie zgadza. Film ma słabą logike i kompletnie spieprzyli przedstawienie postaci jako godnym przeciwnikiem dla Predka. Z 20 francuskich kolonistów i 10 doświadczonych indianów padło, ale nastolatka która jest jedynie dobra na tropieniu może. Ten film jest okropnie poprawnie politycznie i nie wspominając jak plot armor ratuje non stop. Niedźwiedź zaczyna gonić psa zamiast bohaterkę która leży na ziemi, Predator nie goni bohaterki na polu jak zabija jej przyjaciela, Predator nie łamie szyi bohaterce od razu nie no kurcze koleś zabił wszyskich migu oka ale oczywiście ją nie, tarcza nie przechodzi przez kamień, ta scena gdzie Predator przechodzi obok postaci jest dosłownie najgłupszą sceną całego filmu sam reżyser nam pokazał że po zjedzeniu tego kwiata to Predator nadal widzi kontury ciała i ten sobie przeszedł obok niej lolololol. Jak można to tak wysoko ocenić 8/10... Chyba z 20 filmów widziałeś w całym życiu albo przyszedłeś tylko bronić swojego lewackiego produktu. Są o wiele lepsze przedstawione badass kobiety w innych filmach, Prey to niewypał.
Może bohaterka byla w ciazy ale nam tego nie pokazano ;) nie no smieje ,macie racje film ma sporo niedociagniec ,ale mi mogladalo sie przyjemnie,ale kazdy ma prawo do wlasnej wypowiedzi ,jednemu bvedzie sie podobal inny powie ze kaszana na maxa,dlatego ja jakos bardzo nie przejmuje sie opiniami innych na temat filmów,kazdy ma swoj gust.Dla przykladu Hereditary w mojej ocenie bardzo dobry horror a wielu ocenia go bardzo nisko, co sie komu podoba .Pozdrawiam.
Z tą ciążą to nie do końca błąd... Tzn pred nie zabija brzemiennych, ale np dawniej w sporcie używano ciąży jako dopingu - nie chce mi się rozpisywać, ale kobieta w ciąży w pewnym okresie dostaje "super mocy".
jest trochę głupot , ale całościowo nie odbiega od reszty filmów zabili go milion razy i uciekł. większe padaki powstały co teraz są "kultowe".