PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10006906}
6,4 33 tys. ocen
6,4 10 1 32673
6,4 49 krytyków
Predator: Prey
powrót do forum filmu Predator: Prey

Ostrzeżenie

ocenił(a) film na 1

Nie dajcie się nabrać na Prey i przychylne opinie. Film od samego początku i już w swoich założeniach jest beznadziejnie głupi. Zbuntowana nastolatka kontra coś co nawet nie przypomina Predatora z jedynki czy nawet z dwójki. Twór powstały tylko i wyłącznie na potrzeby promowanego dziś girl power dla nastoletniej widowni disneya. Fatalny scenariusz, sztuczne dialogi i tandetne efekty, wkurzająca główna postać z kiepsko dobraną aktorką, szkoda czasu.

ocenił(a) film na 4
LordFatherr

stary ale ty wiesz ze jest chyba ze 20 klanów predatorów i każdy różni się wyposażeniem preferowanym stylem polowania nawet wyglądem to jest feral predator a ten z 1dynki to wolf . Owszem tak film jest słaby niemal pod każdym względem nawet disney to wie bo film trafia od razu na stream to mowi samo za siebie i zgdzam sie z większością tego co napisałeś ale "lorewise"to łowca jest bardzo dobry biorąc pod uwage jak słaby jest film .

Elefak

Stary a ty wiesz, że piszesz bzdury wymyślane na potrzeby komiksów? co następnie? wielka cycata predatorzyca kastrująca najbardziej agresywnych i silnych samców? czy może predatory kurduple metrowej wielkości? oddzielaj światy i patrz na chronologię. Ten z jedynki to był Jungle Predator zwany klasycznym! Wolf był w avp 2.  Pewno oglądasz graczfun - już mu tam pisałem, aby nie mieszał tylko rzetelnie brał się za materiały źródłowe. 

ocenił(a) film na 4
shinobi82

nie znam ani jednego z tych kanałów ,nic nie wiem o prdatorzycy kastrujacej kogokolwiek ale wiem ze jak ktos ma prawa autorskie (dark horse comics i dc comics bat,an vs prdator") to ma wiecej do powiedzenia odnosnie universum od ludzi na forum film web. Więc jak sobie kupisz prawa to sobie bedziesz mogł decydowac co jest kanonem a co nie póki co "bzdury z komiksów" są tym na czym opiera się to universum. Oczywiscie zgadzam się że reżyser jest jak mistrz gry i ma zawsze racje ale jeśli jako reżyser zaczynasz działać przeciwko temu do czego przyzwyczajeni sa fani czekuj że bedziesz porównywany do wszytskiego co było wczesniej . Chyba że od razu stwierdzisz że robisz reboot albo reimagine serii wtedy to fani zdecydują co uznaja za kanon jak w star wars .

Elefak

Argumenty typu "jak sobie kupisz" albo "zrób lepszy" są bardzo śmieszne. Fora są po to, aby dyskutować - natomiast nie muszę , być kucharzem, aby stwierdzić iż dane danie nie nadaje się do jedzenia. Kanon wyznacza pierwowzór - wszystko inne jest dobrą lub złą franczyzną. Wpierw był film a potem czerpiące z filmowego pomysłu komiksy (znam jedno i drugie), gdzie wymyślano bzdury, o których wspomniałem już powyżej - teraz w czasach zidiocenia i braku pomysłów obserwujemy falę zwrotną - scenarzyści czerpią pomysły z komisowych bzdur. Świadczy to tylko o tym jak ci nowi twórcy są mało kompetentni i próbują jedynie zarobić na klasycznej marce bez szacunku do produktu źródłowego. Jestem niemalże pewny, iż twórcy nowego predatora wiedzą o tym świecie znacznie mniej niż ja sam - a są fani, którzy wiedzą jeszcze więcej niż ja. Kasa i wpływy nie są wyznacznikiem niczego - to, że dostali fundusze i pozwolenie nie czyni ich samych ekspertami a ich produktu kultowym hitem. Obawiam się, że mają mniej serca do tematu niż każdy przeciętny fan uniwersum - a to dlatego, że nie szanują źródła. Pamiętam jak pierwsze oznaki ignoranctwa zauważyłem w wywiadzie na AVP Galaxy, gdzie twórcy nowego predatora hejtowali stary wizerunek predator i się wymądrzali jak to oni go poprawią! Ci ignoranci poczuli się, że są lepsi we fachu od samego Stana Winstona i Jamesa Camerona! Już wtedy pomyślałem - o cholera będzie kiepsko. Swoją drogą mimo upływu czasu i rozwoju możliwości nikt z naśladowców nawet nie zbliżył się do perfekcji kostiumu oryginału - każdy następny wizerunek predatora był sztuczny i mało realny.

LordFatherr

bez porownania do klasyka ale o wiele lepszy niz ten z 2018