PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Premiera

ocenił(a) film na 6

Jest bardzo prosta odpowiedź na postępowanie dystrybutora. Z pół miesiąca po Polskiej premierze powinna już być w internecie dobra wersja filmu. Nie idźcie do kina, ale ściągnijcie. To będzie dobra nauczka - tylko mniejszy zysk przemawia do takich ludzi.

ocenił(a) film na 5
DziadekDoOrzechow

Po miesiącu nie będzie żadnych filmów DVDRip czy BluRay 720p, szybcy i wściekli ta nowa część, mission impossible 4 to wszystko wyszło dopiero 5 miesięcy po światowej premierze, w jakości DVD czy BluRay oczywiście, tak się dzieje z wielkimi hitami ostatnio zwróć na to uwagę, pomijam masówki, komedyjki itp, a to co jest w obiegu czasem to są CAM-y albo TS-y nazwane R5 albo DVDSCR dla ściemy aby ludzie zasysali, sądzę że w tym przypadku nie będzie takiej opcji jak DVDSCR i R5, najwcześniej DVDRip czy BRRip pojawi się w momencie premiery na światowym rynku czyli przed gwiazdką, do tego czasu zdążycie obejrzeć ten film 5 razy w kinie, a kto się łudzi że to obejrzy u siebie na komputerze jeszcze przed polską premierą albo nawet po niej, to szkoda się łudzić ;)

ocenił(a) film na 6
luki29

Zależy jak kto szuka... Sądzisz, że przy takim postępie techniki w ciągu miesiąca hakerzy nie są w stanie zrobić DVD-Rip'a, ba oni już ją oglądają...
P.S Oczywiście tego filmu nie można obejrzeć na komputerze, co można byłoby utożsamiać ze zbrodnią dokonaną na całej kinematografii. Dla samego Ridley'a warto się wybrać do kina.

ocenił(a) film na 5
DziadekDoOrzechow

jeśli producent nie wystawi na sprzedaż DVD to piraci nie mają z czego zrobić DVDRipa

ocenił(a) film na 8
DziadekDoOrzechow

Mylisz się. Ja np na Ripa nowego Sherlocka czekałem z 3-4 m-ce od premiery. Miesiąc nie, ale 2 miesiące owszem - juz jest R5, DvdRip. Nie wyobrażam sobie takiego filmu obejrzeć w CAM itd itp. Chodzę do kina kiedy tylko mogę - miesiąc odstępu pomiędzy premierą światową a polską to dla mnie osobista porażka polskiego dystrybutora - bo EURO? A Ukraina może normalnie,tak? Pójdę do kina napewno. Film napewno obejrzę także w 1080p. - jak tylko owa wersja się pojawi.

emqbro

To nie jest do końca tak powiedziane w ciągu 4,5 tygodni może ukazać się na necie wersja dvdrip już nie raz tak było ktoś wykradnie kopię z magazynu i efekt domina gwarantowany jednym z przykładów jest Wolverine ale w tym przypadku to była wersja robocza filmu tzw workprint.Ja sobie poczekam na 720p, 1080p absolutnie bojkotuję premierę kinową.

ocenił(a) film na 5
kadim_filmweb

takie przypadki to jeden na tysiąc, na bluraya to pewnie będzie trzeba z miesiąc dłużej poczekać mam rację?

luki29

Trzeba będzie...ale się poczeka.

ocenił(a) film na 6
Tymon_P_

Nie byłoby tej dyskusji gdyby nie cena biletów... przykładowo w CINEMA CITY za seans będziemy musieli zapłacić 26-29zł.

ocenił(a) film na 6
DziadekDoOrzechow

Ciekawostkę z ceną można zadedykować użytkownikowi Vantag3. To główny powód czemu piractwo jest tak powszechne:) Trzeba chwalić takie inicjatywy jak iplex itd. Dalej sądzę, że 3/4 miesiące po światowej premierze obejrzę ten film w dobrej jakości;) Oczywiście nie na Iplex...:) Macie dobrzy ludzie filestube. Tam zawsze warto szukać filmów. Można znaleźć filmy naprawdę trudne do odnalezienia.