PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

dzieci Iron Mana i Thora się wypowiadają o SF stąd tyle negatywów film dla prawdziwych
wyjadaczy

markin

Podziwiam Twą ślepą i nie zachwianą wiarę ale tak szybko na seans (w dniu premiery) wcisnęli się głównie fani Aliena, nie mogący doczekać się premiery. Mam niepokojące przeczucie, że po premierze 80% Was (z forum Filmwebu) niestety przyzna im rację i poczuje się oszukanych...

ocenił(a) film na 9
pumpalik

ale wiesz, że premiera już była ? Więc nie wiem czemu ma ktoś zmieniać zdaje jeśli widział film.
To co piszę to to, że dzieci iPoda wychowane na Iron Manie i Thorze nie kumają o co chodzi w SF.
Wyobrażasz sobie żeby dziecko iPoda oceniło "Łowcę androidów" ponad 3/10 bo ja nie.
Tylko o co chodzi z tymi fanami Aliena przecież to SF i to dobre, dobrego reżysera aktorki też dobrane pod publiczkę.

ocenił(a) film na 2
markin

lowca androidow to staroc i ocena wyzsza niz 3 to poraszka

ocenił(a) film na 8
Kamascreen

Z jakiego pudła ty wyskoczyłeś???Łowca androidów to klasyk,a ty chyba jesteś wyjątkowo głupi i złośliwy albo po prostu jeszcze pierdzisz w stołek w gimnazjum i nie masz pojęcia o świecie.Jeśli nie masz do powiedzenia nic sensownego na dany temat,to nie otwieraj jadaczki,bo lepiej nic nie mówić i wyglądać na głupca albo się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.Głupców i bredni wszędzie na około pełno.A takie są twoje wypowiedzi.Zwykłe brednie.

ocenił(a) film na 2
kuziu6

staroc ktory pomaga mi zasnac.

ocenił(a) film na 10
Kamascreen

No i co, że staroć? Jest to do dziś jeden z najlepszych SF, którego większość przebić nie może.

Ps. Polecam zakup słownika, lub powrót do podstawówki.

ocenił(a) film na 2
DaveV

ja polecam nie podniecac sie starymi filmami,tak sie przyjelo ze jak stary film to musi byc dobry,to samo tyczy sie teksanskiej masakry

ocenił(a) film na 10
Kamascreen

Nie, nic się nie przyjęło. Ten "stary film" ma klimat, świetny scenariusz, muzykę, aktorów, efekty itd. Tak jak The Thing, They Live, Star Wars, Fly i wiele innych. Oglądałem te wszystkie filmy jako dziecko i oglądam do dzisiaj, dużo chętniej niż większość nowości.

DaveV

jejku nie zważaj na hiphop downa haha

Kamascreen

Kamascreen masz racje stare filmy chujowe takie terminator 2 czy alien pierwszy ma się ni jak do terażniejszych produkcji przecież tamte filmy już są tak stare że nie warto ich już ogladać ;P

ocenił(a) film na 9
Kamascreen

"poraszka" to ty naucz się najpierw pisać a następnie odczekaj 100 lat i zacznij się publicznie wypowiadać. A może przeczytaj książkę Łowce androidów czy wolisz oglądać obrazki w komiksie Thor jak lata młotek.
Dla ciebie Zombiland to SF.

markin

Popieram autora. te wszystkie Marvele to kpina w porównaniu do prawdziwych sci-fi. Ludzie napchali się marvelowskiej papki i gdy wychodzi produkcja z prawdziwego zdarzenia to jest beee.

ocenił(a) film na 6
burza_lukas

Teraz kto ma rację? Avengers to film na maksa przereklamowany, dziwię się takim wysokim oceną. Prometeusz miał ogromny potencjał ale czy został on wykorzystany? Jeszcze tyle czasu do premiery, masakra...

SilverX

Ja oglądałem oba i szczerze mogę Ci powiedzieć, że Avengers jest gorszy niż Prometeusz, pod każdym względem. Nawet wizualnym.

ocenił(a) film na 9
burza_lukas

przecież ten Avengers to zwykły gniot to samo powielone setny raz ktoś lata, rozwalają fragment miasta, zawsze ktoś musi stać na budynku, pogoń ulicami. Ta sama papka co w Tranformersach.
Nie wiem ale dla mnie to nie jest SF.

markin

Avengers był zajebistym filmem, bawiłem się na nim świetnie, świetnie napisany scenariusz przede wszystkim, najlepszy film Marvela. Z tym, że to nie jest film Sci-Fi więc nie wiem skąd porównania. Jeśli Prometeusz jest lepszy od Avengers (które dostało ode mnie 10) to nie może być lepszej rekomendacji.

ocenił(a) film na 9
0wner2

no właśnie co to w ogóle jest ? Nie rozumiem jak się tam bawić można, uhahałeś się do bólu ? Czy iPadem się bawiłeś ?
scenariusz identyko jak Transformersy.

markin

Masz niskie pojęcie o kinie. Poza tym twój system oceniania jest dziecinny, ale indolencja umysłowa na tym portalu to norma i nie każdy zliczy do 10. BTW czym się różni scenariusz "Piaratów z karaibów" których oceniłeś n 10/10 od "Avengers"? Oba opierają się nie prostym, nieodkrywczym scenariuszu, ale są genialną rozrywką.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

to mnie rozbawiłeś. Ja mam niskie pojęcie o kinie hahahaha.

markin

Widać to po twoich ocenkach chłopczyku. Bez odbioru.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

no cóż idiotyzm wrodzony czy środowiskowy ?

markin

Nie jestem psychologiem żeby ci pomagać w takich problemach. Może jak pójdziesz do niego to ci odpowie czemu jesteś idiotą. Naprawdę naucz się oceniać filmy bo masz z tym problem, a to tylko 10-stopniowa skala.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

radź swoim bękartom które spłodzisz

markin

Coż za kreatywna riposta. Chociaż po kimś kto ma problemy z 10-stopniową skalą trudno się czegoś lepszego spodziewać.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

masz racje plecy bolą od zniżania się do twojego poziomu ale czasem trzeba

0wner2

Skoro Avengers oceniłeś na 10 to ja nie mam więcej pytań. Moja rada, nie oglądaj Prometeusza, szkoda Twojego czasu.

burza_lukas

Hehe, ja mogę powiedzieć to samo o tobie, wszakże oceniłeś Incepcję na 10 i Avatara (sic!) na 10. Ja oglądam tylko ambitne filmy, a jeśli jakieś masówki to tylko tak dobre jak Avengers (najlepszy film przygodowy od czasów starego Indiany Jonesa).

burza_lukas

OMG oceniłeś takie gówno jak Gniew Tytanów na 8, nie mam więcej pytań. Prometeusz to nie film dla ciebie, przestań sobie wkręcać że coś zrozumiałeś.

0wner2

Incepcja i Avatar to dwa znakomite filmy, nie porównuj ich nawet do tego badziewia jakim jest Avengers. Co do Gniewu to może i za wysoką dałem, tak film oceniam na 7+ a że dużo ludzi obniża oceny to ja postanowiłem zawyżyć.

burza_lukas

Badziewie Avengers, a oceniłeś na 8. Skończ się kompromitować, Gniew Tytanów to gniot, którego nie idzie oglądać, a Avatar może Avengersom buty pucować. Incepcja jest przereklamowana.

0wner2

Badziewne w porównaniu do filmów sci-fi z prawdziwego zdarzenia. Avengers jest dobrym widowiskiem dla oka ale tak naprawdę to bajka dla dzieci o superbohaterach bo kto nie chciał być superbohaterem w wieku10 lat? Jest filmem dobrze zrealizowanym i efektownym dlatego dałem 8. Każdy lubi co innego, skoro bardziej podoba Ci się Avengers niż np. Incepcja to Twoja sprawa. Dla mnie nie zupełnie żadnego elementu od muzyki, po aktorstwo itp. itd (wszystko inne za co rozdaję się Oscary) w którym Avengers byłby lepszy od Incepcji czy nawet tego Avatara.

ocenił(a) film na 9
SilverX

jak ja pierwszy raz oglądałem Obcego decydujące starcie to po powrocie do domu bałem się otworzyć jakiekolwiek drzwi nawet od szafy i tak przez kilka dni z dreszczem otwierałem drzwi. Ale mały byłem hahahahaha jak ten film pierwszy raz widziałem.

ocenił(a) film na 9
burza_lukas

Te wszystkie Marvele to bajki dla ubogich umysłowo dzieci za moich czasów takie coś oglądało się na porankach w kinie.
Były to:
Bolek i Lolek lecą na Marsa.
Kosmiczna przygoda Reksia.
Marsjańska wyprawa Miśa Coralgola.

ocenił(a) film na 1
markin

według The Hollywood Reporter "Prometeusz" znalazł się na trzecim miejscu w weekendowym rankingu
http://www.filmweb.pl/news/%22Faceci+w+czerni+3%22+zneutralizowali+%C5%9Anie%C5% BCk%C4%99+i+Prometeusza-85880
"dzieci Iron Mana i Thora" rządzą światowym kinem...yeahhh

ocenił(a) film na 8
spider_dick

Twój nick odnosi się do rozmiarów twojego wacka?

ocenił(a) film na 1
barry4500

ale co? składasz mi jakieś propozycje?
jesteś gejem >>> to spadaj!!!

ocenił(a) film na 8
spider_dick

masz chlopie niezle pod czajnikiem... czasy sie zmieniaja gusty sie zmieniaja coz, kiedys sie ludzie obcym czy gwiezdnymi wojnami zachwycali teraz men in black transformerami harry potterem, coz... ale jedno sie nie zmienilo - wciaz bajki rodem z hameryki sa na topie wciaz te same potrzeby ludzie maja idac na film

ocenił(a) film na 9
spider_dick

ale o co chodzi bo nie rozumiem ?

ocenił(a) film na 8
markin

to bylo w odpowiedzi na post spider_dick

ocenił(a) film na 1
Sansui

nie wyczuwacie ironii!!!
co ma piernik do wiatraka, głupie są tezy takie jak ta zawarta w temacie...
wszystko jest kwestią gustu>>> to że wysoko oceniam produkcje spod skrzydeł Marvela nie warunkuje niskiej oceny najnowszej produkcji Scotta >>wręcz przeciwnie

markin

"Thor" i "Iron Man" to produkcje rozrywkowe i swoje zadanie wykonują w 100%. Są lubiane przez widzów i krytyków filmowych. Zobaczymy czy "Prometeusz" spełni swoje zadanie bo na razie się nie zanosi.

neo_angin

Prometeusz nie jest produkcją rozrywkową, od tego zacznijmy.

0wner2

To czym ? :D

Moondog

Ambitnym kinem Sci-Fi dla dorosłych.

0wner2

To chyba innego Aliena widzieliśmy :)

Moondog

Prometeusz to nie Alien.

0wner2

Dzięki za info.

Moondog

Spoko.

ocenił(a) film na 8
0wner2

przestancie sie przejmowac tymi zoltodziobami. Ja Avengers ocenilem na 6/10 bo to wszystko juz bylo ;] a jak myslisz ze taki "spider_dick" albo "owner2" widzieli takie filmy jak Pandorum czy Moon (moim zdaniem dobre, prawdziwe SF) a jezeli widzieli to jak je ocenili? Bo trzeba odroznic film sf od filmu z elementami sf.

Moim zdaniem Prometheus brnie wlasnie ta ambitniejsza sciezka i zadowoli tych prawdziwych, doroslych fanow sf.

emqbro

A co myślisz, że ja tych filmów nie widziałem? Moon to jeden z najlepszych filmów Sci-Fi w ogóle, a Pandorum to film z genialnym początkiem i końcówką, ale nudnym środkiem. I nie, nie było jeszcze nigdy tak dobrego blockbustera jak Avengers.