PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=322815}

Prorok

Un prophète
2009
7,3 34 tys. ocen
7,3 10 1 34411
7,2 26 krytyków
Prorok
powrót do forum filmu Prorok
ocenił(a) film na 7
_Garret_Reza_

Normalne. Tak samo było z "Synecdoche, New York" czy reedycją "Obywatela Kane'a".

ocenił(a) film na 6
Redox

Normalne? Redox, wyjdź przed dom i zobacz kwadratowe słońce - jeśli takie cuda się pojawią, wtedy usuwanie dat premier będzie normalne.

ocenił(a) film na 9
_Garret_Reza_

zdenerwowanie?? chyba wkurwienie... jednak to problem leży w ludziach którzy chodzą do kina na kolejne gówna...

ocenił(a) film na 6
_Garret_Reza_

Premiera została przeniesiona na marzec(najprawdopodobniej, przynajmniej tak jest napisane w zapowiedziach w Kinie "Rialto" w Poznaniu. Szkoda :( , ale cóż taka niestety jest rzeczywistość.

ocenił(a) film na 6
marcinus10

Strona dystrybutora milczy.

ocenił(a) film na 6
_Garret_Reza_

http://www.kinorialto.poznan.pl/component/option,com_events/task,view_day/Itemid ,35/
jest marzec, ale nie wiem czy to jest ostateczna data

_Garret_Reza_

A miał być od wczoraj! SKANDAL! Ale może czekają na nominacje do Oscarów - i dlatego przesunęli o kilka tygodni. :| Niemniej - to niesmaczne. :|

ocenił(a) film na 8
_Garret_Reza_

Syrena Films włączył się do walki o tytuł najgorszego polskiego dystrybutora. Nowa data premiery to 14.05 (roczek od pokazu w Cannes), przy czym jest to data wstępna (czytaj: może ulec przesunięciu). Błogosławieni Ci, którzy widzieli ten film na Dwóch Brzegach.

ocenił(a) film na 6
MW_W

niestety kolejny raz ludzie zostali zmuszeni do "postarania się" na własna rękę(wiadomo o co chodzi). Na taki film czekać rok."Takie rzeczy tylko w Polsce".

ocenił(a) film na 6
marcinus10

Przekładając na moje: "szukam akceptacji dla tego, że okradam innych".

ocenił(a) film na 6
_Garret_Reza_

interpretować można na różne sposoby co nie zmienia faktu że dystrybucja filmowa działa w Polsce źle, szczególnie jeżeli chodzi o produkcje nie hollywoodzkie.

ocenił(a) film na 7
_Garret_Reza_

Zajryzj na stopklatke... Premiera w kwietniu br.

ocenił(a) film na 6
Redox

A ja widzę 21 maja br.;o

_Garret_Reza_

Skandal. Miał być w styczniu. Poczekam, ale jeśli jeszcze raz przesuną - nie ręczę za siebie. :P

ocenił(a) film na 7
Davus

A ja już widziałem. Przy tempie pracy polskich dystrybutorów faktycznie pozostaje starać się na własną rękę.

ocenił(a) film na 6
Krocz

podoba mi się polski plakat, ale nadal nie ma na nim konkretnej daty...

ocenił(a) film na 6
marcinus10

cofam to, polski plakat jest beznadziejny