Witam, jestes swiezo po obejrzeniu filmu "Prorok". Bardzo podoba mi sie klimat filmow
europejskich i ich autentycznosc. Niestety od niedawna lubuje sie w kinie europejskim,
wiec moze ktos moze mi podac jakies ciekawe tytuly o w miare podobnej tematyce, zebym
mogl nadrobic zaleglosci
Żadnego z tych filmów nie da się porównać do Proroka, no ale postaram się pomóc: "La Heine/ Nienawiść" jest ciekawy i jeśli doceniasz realizm powinien ci się spodobać. Swoim realizmem uderzał też "Harry Brown' ale on tylko zahacza swoją tematyką o gangsterskie klimaty. Ja osobiście lubię również stare kino i bardzo mi się podobał "Borsalino" i "Borsalino i Spółka" (niestety nie ma w necie napisów do pierwszej części). Słyszałem też o "Gomorrze" ale jeszcze nie widziałem.
Dzieki, za podpowiedz. Wlasnie sprawdzilem "La Heine" i moze mi sie spodobac, wiec pewnie poszukam go. Jesli chodzi o "Harry Brown" to juz widzialem i tez pusze przyznac ze film dobry. Jesli chodzi o "Gomorre" to widzialem i mi osobiscie przypadl do gustu. Moge go polcecic, chodz nie do kazdego trafi tego typu kino. Poszukam napisow do tych starszych "gangsterek" i jak znajde to z checia zobacze. Jeszcze raz dzieki za checi i pomoc
pozdrawiam
musisz obejrzec "pusher" dunska i to trylogi wszystkie 3 czesci trzymaja fason , daj znac jak sie podobalo
Dzieki wielkie, widze ze filmy moga mi sie spodobac. Odezwe sie po obejrzeniu.
Dzieki i pozdrawiam
"Wróg publiczny numer jeden" - dwie części "Carlos" - najlepiej obejrzeć podzielony na odcinki.
Francuzi robią świetne filmy sensacyjne. A to z Newsweeka : http://test.kreofina.pl/ekiosk/beta/pages/1_105.swf