PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=572703}

Protektor

Safe
2012
6,8 51 tys. ocen
6,8 10 1 50697
5,8 12 krytyków
Protektor
powrót do forum filmu Protektor

Pomimo zachwytów i lamentów chciałbym po prostu od siebie dodać, że film ogląda się całkiem przyjemnie, choć nie jest pozbawiony wad. Domeną takich filmów (a także innych, gdzie jedyną znaną osobą jest Statham) jest raczej naiwność fabuły, a także wszechobecny motyw "one man army", który może się nie podobać większości widzów. Tak czy inaczej samą obecność Stathama i ciekawe sceny walki można zaliczyć na plus. Podsumowując, jest to film na raz, który miłośników kina akcji nie powinien zbytnio zawieść, choć także nie wprawi ich w osłupienie.

Son_of_Przem

Dokładnie...fajnie się ogląda tego typu filmy ,ale na napisach końcowych człowiek się zastanawia o co w sumie chodziło,a po miesiącu ciężko wydobyć szczegół o którym opowiada kolega/koleżanka.Takie liche 7/10.

ocenił(a) film na 6
Son_of_Przem

UWAGA ! SPOILER W MOJEJ WYPOWIEDZI !!!!!! (Jeśli nie chcecie psuć sobie seansu, uciekajcie)

Pierwsze 30 minut było dosyć nudne, kilka razy pomyślałem żeby wcisnąć pauzę. Całe szczęście potem było już w miarę ok. Jednak rzeczą która wkurzyła mnie w tym filmie to brak jakiegokolwiek wytłumaczenia historii Luke'a. Po filmie wiem tylko tyle że był kiedyś zatrudniony przez "policję" w NY do pozbywania się przestępców i potencjalnych terrorsytów. Nie mogę też pominąć tego dlaczego w sumie Mei ocaliła jego życie? Chcąc się zabić w metrze, powstrzymało go sekundowe spojrzenie na dziewczynkę, może jestem debil, no ale nie kumam. Podsumowując film jest całkiem spoko na leniwy wieczór z piwkiem w ręce, ale daleko mu do flagowych produkcji Stathama, takich jak Transporter czy Adrenalina.

ocenił(a) film na 6
Yorhn

Wydaje mi się, że chciał oszczędzić małej dziewczynce widoku samobójcy. Trochę naciągane, ale wziąwszy pod uwagę dziecięcą ciekawość i chęć zobaczenia co się stało, to taki widok mógłby pozostawić ślad na psychice młodego organizmu (Luke nie miał pojęcia kim była ta dziewczynka i jak wstrząsające rzeczy już widziała). Odszedł od pomysłu samobójczej próby i dotarło do niego co właśnie chciał zrobić. To są tylko moje przypuszczenia. :)

ocenił(a) film na 6
Son_of_Przem

No nie wiem czy masz rację. Luke miał gdzieś ludzi na stacji, ale tylko Mei zwróciła jego uwagę ? Jak dla mnie mocno naciagana scena która w zasadzie była zbędna. Mogli już zrobić tak że Luke pomaga Mei która dopadli ruscy szarpali czy coś. No ale że biegł za nią to juz jest głupota totalna :/ Bo po co ? Człowiek który chce się zabić raczej nie przykłada dużej wagi do tego czy ktos patrzy, to jest jego "moment" .