Film jest rewelacyjny, widziałem go już 2 razy ;) Domyślam się, że powodem zaniżenia oceny filmu
są preferencje sexualne bohaterów ;) cóż komu to nie przeszkadza - film naprawdę zabawny i
troszkę inny niż wszystkie :)
No niestety, tak jest tutaj z wieloma filmami (idealne przykłady – „Sesje”, „Drei”, „Skowyt” czy „Złe wychowanie” Almodovara), że ich ocena jest zaniżana ze względu na jakieś tam uprzedzenia samych widzów… Tak czy inaczej zgodzę się - zupełnie inny (poniekąd nowy) Almodovar, zabawny, dowcipny, przenikliwy, odważny, no jakby skromny a p.w. zdystansowany. Świetna produkcja!
Ja bardzo lubię Almodovara, ale ten film był tragiczny. Zupełnie nieśmieszny (a przecież to miała być komedia), żarty były na niskim poziomie, a wręcz żenujące. I orientacja bohaterów nie ma tu nic do rzeczy, równie żenująco by było, gdyby w filmie były tylko pary hetero. Naprawdę zastanawiałam się czy to TEN Almodovar nakręcił film czy może jakiś inny gość o takim samym nazwisku.
Mnie żarty na niskim poziomie też śmieszą, komedia dla mnie nie musi być nie wiadomo jak inteligentna by byc zabawna, choćby Borat, czy Dyktator są pełne płytkiego humoru a wielu się podobają ;)