PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648169}

Przelotni kochankowie

Los Amantes pasajeros
2013
5,4 18 tys. ocen
5,4 10 1 17672
4,3 14 krytyków
Przelotni kochankowie
powrót do forum filmu Przelotni kochankowie

Film jest rewelacyjny, widziałem go już 2 razy ;) Domyślam się, że powodem zaniżenia oceny filmu
są preferencje sexualne bohaterów ;) cóż komu to nie przeszkadza - film naprawdę zabawny i
troszkę inny niż wszystkie :)

ocenił(a) film na 7
enduroski

No niestety, tak jest tutaj z wieloma filmami (idealne przykłady – „Sesje”, „Drei”, „Skowyt” czy „Złe wychowanie” Almodovara), że ich ocena jest zaniżana ze względu na jakieś tam uprzedzenia samych widzów… Tak czy inaczej zgodzę się - zupełnie inny (poniekąd nowy) Almodovar, zabawny, dowcipny, przenikliwy, odważny, no jakby skromny a p.w. zdystansowany. Świetna produkcja!

enduroski

Ja bardzo lubię Almodovara, ale ten film był tragiczny. Zupełnie nieśmieszny (a przecież to miała być komedia), żarty były na niskim poziomie, a wręcz żenujące. I orientacja bohaterów nie ma tu nic do rzeczy, równie żenująco by było, gdyby w filmie były tylko pary hetero. Naprawdę zastanawiałam się czy to TEN Almodovar nakręcił film czy może jakiś inny gość o takim samym nazwisku.

ocenił(a) film na 9
chica guapa

Mnie żarty na niskim poziomie też śmieszą, komedia dla mnie nie musi być nie wiadomo jak inteligentna by byc zabawna, choćby Borat, czy Dyktator są pełne płytkiego humoru a wielu się podobają ;)

enduroski

To chyba zależy od filmu, mi się Borat też bardzo podoba ;) A Dyktatora nie widziałam jeszcze.