PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648169}

Przelotni kochankowie

Los Amantes pasajeros
2013
5,4 18 tys. ocen
5,4 10 1 17672
4,3 14 krytyków
Przelotni kochankowie
powrót do forum filmu Przelotni kochankowie

tfu.

ocenił(a) film na 2

Źle aż mi się robiło od homoterroru w tym filmie, bo propagandą tego nawet nie nazwę. To był natarczywy i bezczelny homoterror. Od dłuższego czasu zauważam usilne próby oswajania nas z LGBT przez środowisko filmowe, ale to coś przekroczyło już nawet tamtejsze "normy".

ocenił(a) film na 10
alano

Żartobliwy,satyryczny film o sytuacji Hiszpanii a,że są tam geje?A pokaż mi film Almodovara gdzie nie ma nic o homoseksualistach.Do Almo się dorasta i dojrzewa,ale niektórzy czasami nie mają tego szczęścia.

ocenił(a) film na 2
awk70

Ciekawe jak odniósłbyś/odniosłabyś się do tego wątku gdyby to nie był jego film. Śmiem twierdzić, że inaczej. No tak, to film Wielkiego Almo, więc nie można go skrytykować, bo mogłoby to świadczyć o głupocie. Trzeba się więc nad tym chłamem (nie boję się użyć tego słowa) rozpływać i kiwać z uznaniem głową jak reszta pingwinów.

ocenił(a) film na 10
alano

Akurat jeśli chodzi o kino hiszpańskie to akurat Almodovar nie był na początku listy filmów,które oglądałam,właściciwie to całkowicie odwrotnie.I dla jasności do nie on spowodował mój zachwyt nad tym kinem,a potem już i kulturą Półwyspu i również nie Banderas.

ocenił(a) film na 7
alano

Obejrzyj sobie Tacones lejanos, tam jest więcej i ciekawiej.

ocenił(a) film na 4
alano

Przepraszam, ale czy ktoś Cię zmusił do oglądania tego filmu? I jeśli nie chcesz widzieć w kinie wątków gejowskich, po co w ogóle zabierasz się za Almodovara?

ocenił(a) film na 2
amendtcom

Nikt mnie nie zmusił, z własnej nieprzymuszonej woli go obejrzałem i z własnej woli go odpowiednio oceniłem. Mam do tego prawo prawo.

ocenił(a) film na 4
alano

Cieszy mnie to. Ja również obejrzałem ten film z własnej woli i go odpowiednio oceniłem (4/10, bo nie był jakoś szczególnie nieudany, formalnie właściwie nie ma się do czego przyczepić, ale z drugiej strony w ogóle mnie nie zainteresował). Tyle, że to nie ja zaczynam tu dyskusję i nie ja podciągam pod mój urażony gust/smak jakieś teorie z pogranicza kulturoznawstwa i socjologii. A nie robię tego z prostego powodu: kiedy czytam "Balladynę" to nie narzekam, że u Słowackiego realizmu za grosz, a gdy oglądam "Modę na sukces" raczej nie czepiam się, że Eric Forrester podrywa żonę swojego syna. Jeśli coś mi nie odpowiada, po prostu po to nie sięgam.

ocenił(a) film na 2
amendtcom

Racja. Podobnie mogłeś postąpić z moim postem. Skoro Ci się nie spodobał trzeba było go nie komentować. Określiłbym to tak idąc Twoim tokiem rozumowania: czytając komentarze do filmów na filmwebie nie ustosunkowuję się do nich, ponieważ zawsze znajdzie się ktoś komu nawet w najlepszym filmie będzie się coś nie podobało, zdanie innych nie będzie miało dla niego żadnego znaczenia i nie przekonam go do swoich racji.

ocenił(a) film na 6
amendtcom

Dokładnie :-) Pedro jest homo tendencyjny i określenie homoterror jest zabawne. Heteronormatywnego kina się po nim nie należy spodziewać (i bardzo dobrze)

alano

Pewnie TY masz prawo być jaki jesteś - inni nie. Mnie też się " źle" robi jak czytam takie brednie.

ocenił(a) film na 7
alano

No co Ty. Przecież większość par w filmie, nawet z tych najbardziej nietypowych, była heteroseksualna. Nawet w scenie seksu podkreślono, że jest on klasyczny, broń boziu analny. Jak oglądasz film tak wybiórczo to potem chociaż nie narzekaj.