Pazura i Fabijański chyba zakończyli już zdjęcia.
Wygląda na to że raczej nie zobaczymy w tym filmie Wolfa, ewentualnie pasikowski go tak skitrał żeby nie było wiadomo że wystąpi, szkoda taka postać jak Wolf dodalaby jeszcze mocniejszego kopa w tym filmie.
No właśnie, też się nad tym zastanawiam, ale cały czas mam nadzieję, że jednak Żmijewski się w tym filmie pojawi. Karolina Korwin-Piotrowska w Facebookowej zapowiedzi wywiadu z Fabijańskim dla Antyradia, wymieniała Żmijewskiego obsadzie. Ostatnio pojawiła się na planie filmu i ponownie w zapowiedzi facebookowej relacji dla Canal + wymieniła Wolfa w obsadzie.
Mam przeczucie że pojawi się jednak na samym końcu... I jego rola będzie niespodzianka, mam tylko nadzieję że go nie usmiercą już na samym początku... Jeśli władek nie robi przecieków na jego temat i wszystko jest w tajemnicy to musi mieć jakiś dobry epizod jak jest to trzymane w tajemnicy.
Epizod trzymany w tajemnicy? Jakoś mi się to nie widzi. Albo ma dużą rolę, ostro namiesza i dlatego jest to na ten moment trzymane w tajemnicy, albo po prostu go nie będzie. Nic innego nie wchodzi w grę. Pojawienie się na scenę lub dwie i robienie z tego, aż takiej tajemnicy? Nierealna sprawa na polskim rynku.
Mamy tylko kilka fotek z których nic nie wynika taka prawda, większość aktorów została uchwycona od tak i za pewnie żeby uśpić czujność bo wątpliwe też jest to że przy pracy przy filmie typek wchodzi i wali zdjęcia, bo to zwyczajny spoiler i zniszczenie niespodzinaki, a więc albo ma dużą rolę i po prostu nie kazali robić mu zdjęć... Kolejna sprawa to że wyszło tylko kilka fotek, które nic nie wnoszą a sceny z owych fotek są pewnie pomieszane.
A po za tym Pazura zdradził że Nowy przeżyje albo przeżył straszną tragedię która wywrocila jego życie do góry nogami i dalej nic nie wspomniał, a wspomniał to w tym wywiadzie dla tej Korwin.
Więc albo zabili mu kogoś, albo zrobił coś złego choć pewnie zabili mu kogoś z rodziny :) Więc niemal niż pewne to on będzie teraz odgrywał główną rolę, a w tym wszystkim pojawi się Franz który mu pewnie pomoże... Jak tragedia to tragedia, niemal pewne że coś z rodziną...
Nie zdziwię się jak Wolf byłby dalej gangsterem i trząsł jakąś mafią, w koncu byl czarnym charakterem, ale mozemy gdybac... Wszystko jest strasznie pomieszane.
Możliwe że zdjęcia się jeszcze nie skończyły, nigdzie oficjalna informacja nie poszła.
Tylko tyle wiadomo że Fabijański i Pazura wrócili do domu.
Tak jak sobie pomyślałem, a propo Wolfa.
Jeśli to ostatnie dni zdjęć lub ostatnie 2 tygodnie...
Bo wygląda na to że Pazura tylko skończył zdjęcia bo nigdzie nie ma oficjalnego info. Że skończyły się zdjęcia...
Czy to może nie przypadkiem o niego chodzić nie będzie? Bo być może to jego Franz będzie szukać? Za coś z dawnych lat bo nie wiemy jak to było przed...
A teraz może się okazać że to chodzi o Wolfa który pojawi się dopiero pod koniec filmu lub w połowie... Może to na niego schadzki? Może to właśnie jego szuka Franz, Nowy, Wit, Damian? To by się skleiło w całość... Oni kogoś szukaja tylko kogo... Jak nie Wolfa to już nie wiem, nikogo w roli czarnego charakter nie widzę...
Wolf jako jako gangster kierujący jakąś komórką mafijną tutaj w Polsce? Moim zdaniem to byłby spory krok wstecz względem tego jak ta postać była przedstawiana w poprzednich częściach. Wojna, lewe interesy z politykami, handel bronią na dużą skalę, spore międzynarodowe znajomości. Jak już to raczej poszedłby w coś legalnego i robiłby na tym sporą kasę.
Fotki z obław z czarnymi, które udostępnił dystrybutor sugerują, że będzie sporo akcji i ogólnie dużo się będzie działo w terenie, ale nie przypisywałbym obław tylko do jednej osoby. Należy pamiętać, że do fabuły zostanie wprowadzonych kilku nowych bohaterów, głównie policjantów, więc kilka z tych akcji na fotkach może służyć przedstawieniu ich sylwetek i wprowadzeniu do fabuły, ale niekoniecznie wszystkie muszą mieć związek z główną osią fabuły. Mogą to być ujęcia pomniejszych złoli, którzy wystąpią w filmie.
Jednak, co do jednej jestem absolutnie przekonany. Chodzi mi o fotkę, gdzie Franz w białej koszuli nawala z kałacha. To będzie obława na niego, którą będzie kierował Wit. Doszedłem do tego wniosku po krótkim materiale z Dorocińskim, który jakiś czas temu ukazał się na wp. Sceneria tego materiału jest identyczna z tej z fotek, gdzie Franz ma kałacha, więc będą się strzelać, a co do reszty to trudno cokolwiek powiedzieć bez zwiastuna czy szerszego opisu fabuły.
Na pewnej grupce na FB.
Jeden użytkownik zasunął ciekawy pomysł, że Wolf może wystąpić na samym początku, a jeśli tak jak napisałeś to mógłby zostać biznesmenem ale na legalu... I sprawa wygląda tak że ktoś Wolfa odwali na samym początku i na tym będzie polegać fabuła, Franz będzie się mścił że odwalili mu kumpla być może ktoś z Policji czy coś... Ale za coś Franz będzie chciał się zemścić... Co z Nadia? Być może będzie tak że ktoś ja zaciukał, a być może ona będzie z Wolfem? A Franz ja zostawił pod jego opieką czy coś... No za coś Franz będzie chciał się zemścić na bank...
A więc, na bank Wolf zginie na samym początku, jeśli nie ma go na żadnych fotkach to być może już był na zdjęciach odwalil robotę i tyle, szkoda... Bo na to wygląda że jednak zginie.
Że jednak w imie zasad Wolf się zmienił i tyle, a że nie którym to będzie przeszkadzało postanowią go odwalić.
Ewentualnie ktoś wyrżnął rodzinę Franza, brata, nadie być może dzieciaka i będzie to ktoś na zalecenie z Polski... już sam nie wiem, zemsta za Sawczuka sprzed lat.
Fabijański mówił, że będzie się mścił za śmierć przyjaciela. Wydaje mi się, że może tutaj chodzić o syna Morawca. Albo Fabijański będzie synem Nowego, albo przyjacielem jego syna. Jedno mi tylko tutaj nie pasuje, wiemy, że ma grać informatyka, ma okulary i wygląda na nerda w brylach, natomiast na jednej z oficjalnych fotek wygląda na rasowego snajpera mierzącego do kogoś.
Bardziej prawdopodobne, że Damian będzie przyjacielem syna Morawca, bo wskazują na to dwie przesłanki. Waldziu ma doświadczyć jakiegoś dramatu (jak się domyślam jego syn zostanie zabity), a z kolei Damian ma mścić się za śmierć przyjaciela. Wszystko wydaje się logiczne i dość mocno się zazębia, bo moim zdaniem, gdyby Damian grał syna Morawca i stracił jakiegoś randomowego kolegę, który byłby niepowiązany z Waldziem to nie byłoby mocnego impactu w fabule, a tak śmierć syna zawsze ruszy.
A co do tego, że na co dzień jest informatykiem nie znaczy, że nie potrafi strzelać lub zawsze stał po dobrej stronie mocy. W relacji z planu Fabijański mówił, że Damian jest prostym chłopakiem z blokowiska, więc może też się okazać, że działał lub działa w jakiej grupie albo po prostu akcja z giwerą jest następstwem tego, że osobiście chce wykończyć tego, który odpowiada za śmierć jego przyjaciela. Tak to widzę.