Zanim obejrzę film (nieprędko, bo czeka mniej wyjazd i nie wiem czy znajdę teraz czas), to proszę tych, którzy widzieli o wyjaśnienie:
1) ile było Wolfa w filmie, czym się zajmował, czy był biznesmenem, bandytą czy normalsem? odegrał jakąś w rolę w fabule filmu?
2) z komentarzy czytam, że była też Andżela - ile jej w filmie i kim jest, czy jest coś o jej "życiorysie"?
3) czy pojawiła się Nadia lub czy o niej wspomniano?
4) kim była postać grana przez Jana Frycza?
5) jak wyjaśniono to, że Franc siedział w pudle, czy Maurer był w tej Nowej Zelandii?
Z góry thx :)
i co się stało Wolfem? żył czy zginął? Nie wiem , czy bardziej nie interesuje mnie los Wolfa niż Franca ;)
Naprawdę nie chcesz przeżyć tego dziewiczo???Ja oglądając 14 stycznia na światowej, uroczystej premierze z twórcami nie wiedziałem nic(cudownie że nie było grubszych przecieków)i to było właśnie najwspanialsze!!!
jprdl, ludzie, czy wy nie rozumiecie słowa pisanego - przeca napisałem, że wyjeżdżam, będę poza krajem a mieszkam w małej miejscowości i nie mam teraz czasu pojechać i obejrzeć..
czy nie lepiej zamiast mędrkować i zarzucać mnie dobrymi radami, przy jednoczesnym braku woli odpisania mi na postawione wyżej pytania nie lepiej oszczędzić energię na klepanie w klawiaturę bzdurnych uwag?
dla ludzi dobrej woli ponawiam pytania na początku tematu..:)
1. Jest na ekranie moze z 2 min. Generalnie zyje, ma sie dobrze, jego zona z ktora ma dzieci jest Andzela. Nie jest wyjasnione czym sie zajmuje ale nadal ma dostep do broni w ilosciach hurtowych
2. Poza byciem zona Wolfa jedyne co jeszcze robi to wypytuje Franza o jego zycie jakby nie wiedziala ze siedzial 25 lat
3. Cos tam o niej wspominano,ze spotykala sie z bohaterem granym przez Frycza. Nic poza tym
4. Byly TW Franza. Oddany jemu i wpatrzony w niego jak w obrazek. Obecnie sprzata toalety w burdelu bez grosza przy dusz
5. Nie wyjasniono
Właśnie i co robi w obsadzie Jakuszyn ? przecież został zabity przez Franza w drugiej części
1. Wolf pojawia się w filmie, ale jego rolą jest niewielka , jest bogaty, ale raczej normalny, jego żona jest Andżela (gra inna aktorka)
2. Frycz wspomniał o Nadii. A on grał współpracownika Franza z dawnych lat.
3. Do końca nie wyjaśniono tej Nowej Zelandii można snuć domysły, że to był sen
Wolf mieszka z Angela,jest postacią bardziej epizodyczna,jest w filmie max 5 minut,Angeli jest jeszcze mniej na powitanie powiedziała "strzała franz" ugotowała obiad dla franca,nowego i panicza,franc załatwił bron od wolfa
Frycz gra panicza,starego ubeka który po latach sprząta kible w klubie dla obecnych gangusów-obecnych,po 25 latach dużo się zmienilo,nowa Zelandia to był tylko sen franza ,jest to dokładnie pokazane w pierwszym fragmencie gdy Franz śpi a Jakubiak mówi do niego "znowu ci się ta nowa Zelandia śniła"
Któraś była Franza (Nadia?) mieszka w Huston Texas - tak powiedział młody Jakuszyn