Przeglądając fotki na insta pod #psy3 natrafiłem na jedno zdjęcie, gdzie widoczny jest Marcin Dorociński podczas pracy na planie.
To zdjęcie zostało udostępnione wczoraj. Dodatkowo na klapsie pisze "Psy 3. W imię zasad", więc nie ma żadnych wątpliwości, że znajdzie się w obsadzie.
Wielce prawdopodobne. Cezary Pazura na insta dodał taki opis: "Wracam w roli Waldka „Nowego” Morawca. Będzie też oczywiście Bogusław Linda jako Franz Maurer. Odkąd widzieliśmy się po raz ostatni wyrosło całe pokolenie nowych „psów” - wkrótce ich poznacie!"
W dniu dzisiejszym Marcin Dorociński oficjalnie potwierdził swój udział w produkcji, umieszczając fotkę ze scenariuszem na swoich profilach w mediach społecznościowych.
Fotki z filmu na instagramie Pana Marcina trochę mnie niepokoją. Te z grupą interwencyjną konkretnie. Za bardzo mi to pachnie nowym Pitbullem. Wolałbym żeby Psy załatwiały swoje interesy w pojedynę za miastem czy ciemnych bramach, niekoniecznie w otoczeniu kordonów policji.
Zdjęcia wyglądają całkiem nieźle. A to już wiesz, że wpadają Franzowi na chatę? Może to być scena oderwana od głównego konfliktu, skupiająca się na wprowadzeniu nowych bohaterów lub zupełnie innej sprawie. Na razie nie da się tego ocenić.
Czasy się zmieniły to i czarni muszą być. Takie realia.
Wpadłem wczoraj na kolejne zdjęcia z planu, tym razem z kulturystą Piotrem Głuchowskim w roli głównej. Wciela się on w filmie w postać rosyjskiego mafiozo. Na zdjęcu pozuje z kilkoma dużymi kolegami na tle bryki, na rosyjskich blachach. Zaczynam się bać, bo miały być nowe realia, a tu mi śmierdzi starym kotletem.
No niby masz rację, ale ja bym się w tym w ogóle nie przejmował, ponieważ od razu widać, że to będą jakieś płotki, a nie główni złole, więc w tym przypadku najważniejszy będzie kontekst ich udziału w fabule. Może któryś z bohaterów będzie się u nich zaopatrywał w broń albo coś innego? Różnie może być. Na pewno nie będą to duże figury.
Lata 90-te to wysyp różnych grup, dzisiaj sporo się pozmieniało w tym biznesie, ale nie oznacza to, że te wcześniejsze całkowicie odeszły do lamusa, ale w pewien sposób rozumiem Twoje wątpliwości.
Z tego co widzę to Żmijewski wypał z obsady, więc Wolfa chyba niestety nie zobaczymy.
To, że tutaj wypadł z rozpiski to nic nie znaczy. Po prostu na ten moment nie ma oficjalnego potwierdzenia jego udziału, więc został zdjęty.
Na razie trzeba czekać na oficjalne potwierdzenie. Przed rozpoczęciem zdjęć kilka w miarę gazet pisało, że Żmijewski też jest w obsadzie, więc musieli tę informację skądś pozyskać. Poza tym, sam aktor jej nie zdementował, więc moim zdaniem na ten moment nie ma, co tego przekreślać.
Dodatkowo powiem, że w momencie, gdy Marcin Dorociński dodał fotkę z planu to w podpisie widniało #arturżmijewski. Gdyby Żmijewski nie brał udziału w projekcie to jego nazwisko nie znalazłoby się w podpisie, bo wątpię, że to była pomyłka czy brak świadomości, że jednak nie weźmie w tym udziału i napisane tylko z rozpędu.
Niestety, ale po kilku godzinach # zniknął, ale wydaje mi się po prostu, że wynikło to z promocji. Ktoś z rozpędu to dodał, ale potem zostało to usunięte, bo jak można zauważyć od rozpoczęcia promocji od plakatu i fotek to tydzień po tygodniu ujawniane są kolejne szczegóły. Najpierw plakat, data i powrót Lindy i Pazury. W kolejnym tygodniu potwierdzenie Dorocińskiego, więc wydaje mi się, że Żmijewski będzie w obsadzie z uwagi na ten # pod zdjęciem, ale po prostu został zdjęty po kilku godzinach, bo w przyszłym czy następnym tygodniu oficjalnie potwierdzą jego udział, by nie odkrywać wszystkich kart od razu, ale nie wiem, może się w tym wszystkim mylę i trochę odleciałem w temacie i rzeczywiście Wolfa nie zobaczymy, co byłoby dużą stratą.
Faktycznie, gdy tylko pojawiły pierwsze informacje, że ruszają zdjęcia do trójki Żmijewski był wymieniany, obok Lindy i Pazury, jako aktor obsadzony w produkcji. Myślę, że nie bez powodu ktoś z produkcji, nieoficjalnie potwierdził jego udział. Także niebawem zaczną się pojawiać kolejne oficjalne komunikaty potwierdzające udział kolejnych aktorów, w tym Pana Artura.